Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Odštekana sladica: Mandarinina rulada


lokalno
Revija Liza Maja
5. 12. 2024, 12.00
Posodobljeno
06. 12. 2024 · 10:02
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzzrulada.jpg

Ste že slišali za mandarinino rolado? Joj, ta recept si resnično zasluži vašo pozornost. Preverite!

##IMAGE-2106633##

Sestavine za testo:

3 jajca
80 g sladkorja
lupina 1 pomaranče
sok 1/2 pomaranče
100 g navadne moke

Sestavine za nadev:

120 g svežega kremnega sira


100 g sladkorja v prahu
150 ml smetane za stepanje
4 mandarine
sveža meta

Postopek priprave po korakih:

1. Beljake in sladkor stepemo v trd sneg. Dodamo rumenjake in stepemo v trdo peno. Dodamo naribano lupino in sok pomaranče. na koncu primešamo še moko.

2. Končano testo razporedimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Približno 8 minut pečemo v pečici, ogreti na 200 °C.

3. Po peki naj se biskvit ohladi na papirju, na katerem je bil pečen. Ko se biskvit ohladi, odstranimo papir za peko in damo na nov papir za peko.

4. Mandarine olupimo in malo prerežemo konce. Sir zmešamo s sladkorjem in stepeno smetano. Približno dve tretjini kreme namažemo po biskvitu, mandarine razporedimo po robu.

5. S pomočjo papirja za peko biskvit zvijemo v rulado in damo v hladilnik za 2 uri, da se strdi. Ko se strdi, odstranimo papir za peko.

6. Preostali nadev damo v slaščičarsko vrečko z razrezano cevko in razpršimo po površini rulade. Pred serviranjem okrasimo z mandarinami in svežo meto.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.