Spolno nasilje v družini

V Reki 62-letni očim posilil mladoletno pastorko

A. M.
23. 8. 2024, 15.50
Posodobljeno: 23. 8. 2024, 15.51
Deli članek:

Županijsko sodišče v Reki je julija izdalo obtožnico zoper 62-letnika, ki je obtožen kaznivega dejanja posilstva mladoletne hčere svoje trenutne izvenzakonske partnerice.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Po obtožnici je moški 20. februarja 2024 po 23. uri na naslovu, kjer je živel z zunajzakonsko ženo in njeno mladoletno hčerko, vstopil v sobo, medtem ko je deklica ležala na postelji. Ulegel se je nanjo in jo kljub njenemu nasprotovanju in nezmožnosti upiranja spolno zlorabil. Dekle se je pred tem vrnilo z zabave s sošolci, in je bilo pod rahlim vplivom alkohola.

Na njej je ležal gol

Tožilci navajajo, da utemeljen sum, da je obtoženec zagrešil kaznivo dejanje, izhaja iz vsebine kazenske ovadbe, ki jo je podala oškodovanka, ter iz pogovorov, ki so bili opravljeni z njeno mamo kot neposredno očividko. Izjave oškodovanca so podprte z medicinsko dokumentacijo. Pri dekletu so ugotovili poškodbe na genitalijah in sveže praske na desni zadnjici po dolžini v dolžini 20 centimetrov, poroča 24sata.

Obtoženi, zaslišan kot osumljenec na policijski postaji in pred županijskim državnim tožilstvom na Reki, ni podal zagovora, temveč se je branil z molkom.

Dekle je dogodek opisalo z besedami, da se je v nekoliko opitem stanju po zabavi vrniča domov, odšla v svojo sobo in se ulegla na posteljo. Kmalu za tem je v njeno sobo prišel očim, gol, se ulegel nanjo ter jo posilil, čeprav se mu je poskusila upreti.

Ni imela moči, da bi ga odrinila

Kot je povedala se napadlcu ni imela moči upreti, in je z dejanjem nadaljeval, dokler v sobo ni vstopila njena mati in dogajanje ustavila z vpitjem na partnerja, ki je nato odšel iz stanovanja.

Mati in hči sta do tega dogodka živeli v njegovem stanovanju. Na vprašanje matere je mladoletna hči odgovorila, da je v tem obdobju od doma pogosto zahajala na zabave, kjer je bil prisoten alkohol in tudi druge prepovedane substance.

Estrada

Miley Cyrus
"Flowers"

Miley Cyrus očitajo kopiranje pesmi Bruna Marsa

Sebastian
Izgubil spomin

Pevec Sebastian po halucinacijah v bolnišnici

Diddy
Domnevne spolne zlorabe

Aretacija Sean "Diddy" Combs: Slavnega raperja obtožujejo trgovine z ljudmi

maneskin
Estrada

Pevec skupine Maneskin Damiano David napovedal solo kariero

Lionel Messi
Vrnil se je

Lionel Messi šokiral ob vrnitvi na igrišče: Nova podoba zasenčila mojstrske zadetke

Raiven
Evropska turneja

Raiven se bo z evrovizijsko uspešnico "Veronika" predstavila v Zagrebz

Zanimivosti

sanje, sanjanje, letenje
Popolnoma vsi sanjamo

Najpogosteje se sanje vrtijo okoli denarja ali letenja

Splet 1-brez CO2
Zanimivosti

Slovenske železnice pomembno prispevajo k varovanju okolja: od letos z brezogljičnim prevozom potnikov in tovora z vsemi električnimi vlaki

seo net
Zanimivosti

Kako se dela SEO optimizacija - Vodnik za boljšo vidnost

_Reporter.
Zanimivosti

Kandidatka z udbovskim dosjejem: zaradi sodelovanja s Službo državne varnosti lahko Marti Kos propade komisarska kandidatura

boj_1
Rimljani

Boj velikanov za oblast

kotna sedežna garnitura
Vsestransko uporabne

Poznate vse prednosti kotnih sedežnih garnitur?