Kampanja

Trump z najbogatejšim Zemljanom lovil mlade moške

A.S./STA
13. 8. 2024, 12.36
Deli članek:

Pogovor najbogatejšega Zemljana Elona Muska in republikanskega kandidata Donald Trumpa, ki ga je v ponedeljek prenašalo omrežje X v Muskovi lasti, so zaznamovale tehnične težave in Trumpovo širjenje teorij zarot. Razvidna je bila tudi jasna multimilijarderjeva podpora nekdanjemu predsedniku ZDA, ki se bo novembra potegoval za nov mandat.

Profimedia
Pogovor Muska in Trumpa je potekal v znamenju tehničnih težav.

Trump in Musk, ki si glede na njune spletne objave delita številne skrajno desne poglede na družbene težave ZDA, sta v pogovoru med drugim navajala prispodobe o priseljencih in jih povezovala s teorijami zarote. "Ljudje se nam stekajo sem," je dejal Musk in in mejo z Mehiko primerjal z apokalipso zombijev iz filma Svetovna vojna Z. "Združene države preprosto ne morejo sprejeti vseh ljudi z Zemlje," je dejal v Južni Afriki rojeni multimilijarder in se označil za zakonitega priseljenca.

Trump je v tej luči aktualnega predsednika Joeja Bidna večkrat označil za "neumnega" in govoril o razvoju novega sistema zračne obrambe po vzoru izraelskega. Zanikal je človeški vpliv na podnebne spremembe in dvigovanje morske gladine ocenil kot poslovno priložnost, ki naj bi ljudem omogočila več razgledov na morje.

Namen pogovora je bil širjenje podpore Trumpovi kampanji, ki je po julijskem izstopu Bidna iz predsedniške tekme in vstopu vse bolj priljubljene podpredsednice Kamale Harris izgubila začetni zagon.

Ciljno občinstvo intervjuja so bili mladi moški, ki Muska vidijo kot junaka, saj so obstoječi podporniki Trumpa praviloma starejši volivci.

Pogovor je kljub tehničnim težavam, ki so povzročile polurno prekinitev prenosa, v živo spremljalo več kot milijon gledalcev.

Drugi cilj pogovora je bil Muskov izraz podpore Trumpovi kandidaturi, potem ko mu je po prevzemu Twitterja, ki ga je kasneje preimenoval v X, vrnil odvzeti račun.

Tehnične težave so se pojavile na podobnem lanskem dogodku, ko je Musk podprl guvernerja Floride Rona DeSantisa ob njegovi napovedi, da se bo s Trumpom pomeril za predsedniško nominacijo republikancev.

Musk velja za vplivnega mnenjskega voditelja s 194 milijoni sledilcev na omrežju X. Kritiki ga obtožujejo, da je po prevzemu omrežje spremenil v ojačevalec za desničarske teorije zarote in za napade na liberalne vrednote.

Po oceni revije Forbes najbogatejši Zemljan je sicer omenil, da je na predsedniških volitvah v preteklosti glasoval za demokrate.

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste