Rokomet

Selektor Zorman: "Zdaj imamo priložnost za nekaj zgodovinskega ..."

J.V./STA
4. 8. 2024, 16.48
Posodobljeno: 4. 8. 2024, 17.02
Deli članek:

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v zadnjem krogu skupinskega dela olimpijskih iger izgubila proti Nemčiji z 29:36 (14:23). Slovenija, ki je v skupini A premagala Hrvaško, Švedsko in Japonsko ter izgubila proti Španiji in Nemčiji, se je uvrstila v četrtfinale, ki bo 7. avgusta v Lillu.

STA
Selektor rokometne reprezentance Uroš Zorman.

V slovenski izbrani vrsti sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Kristjan Horžen s sedmimi in Nik Henigman s štirimi goli, vratarja Urban Lesjak in Urh Kastelic pa sta skupno zbrala osem obramb. V slovenskem taboru zaradi visokega poraza ni panike. Kot je povedal selektor Uroš Zorman, se je reprezentanca veliko naučila v Rio de Janeiru (poraz z Dansko 30:37) in tukaj napake ni želela ponoviti, ključno pa je bilo, da pred naslednjim velikim izzivom v Lillu spočije nekatere rokometaše, drugi pa da sanirajo manjše poškodbe.

"Dejstvo je, da smo pred tekmo vedeli, da tekma ne prinaša ničesar. Lahko, da bo kakšna kritika, a mi vemo, zakaj nekatere stvari delamo in danes smo se tako odločili. Fantom ni kaj zameriti. Drug polčas je bil dober, najbolj važno pa je, da so vsi zdravi. Pred nami je četrtfinale, ki smo si ga vsi želeli," je po tekmi povedal Zorman. "Želja je bila jasna. To je, da se izognemo Danski in Franciji, kar je v uvodu v turnir pomenilo, da smo med prvima dvema v skupini, kar so bile kar nekako pobožne želje. Mi smo naredili veliko stvar, Francija pa je vse skupaj malo zakuhala. V Riu smo igrali odlično, tam sta bili druga in tretja Danska in Francija. Letos smo rekli, da bomo pametnejši kot nazadnje."

Profimedia
Slovenski rokometaši pred odhodom v Lille doživeli visok poraz.

Zorman prizna, da je edini tekmec, ki so ga res ne želi Francija, ki jo bo na tribunah podpiralo 25.000 gorečih navijačev. "To je povsem nekaj drugega, kot pa če igramo s kakšno tujo reprezentanco. Vsem nam je jasno, zakaj gre. Sanje so pred nami. Tekmec bo verjetno Norveška ali Egipt in zdaj imamo priložnost za nekaj zgodovinskega. Zdaj se začenja zares. Vemo, zakaj smo garali in pred nami so novi cilji," je še povedal Zorman."V vsakem primeru bo naslednji nasprotnik zelo težak, saj bo ostalo samo še osem najboljših ekip na svetu. Mi smo si tukaj samo priigrali položaj, da smo na zadnji tekmi rednega dela lahko sami izbirali, kako bomo igrali, kar je izjemen dosežek," je zaključil selektor.

"Mi, ki smo bili najbolj obremenjeni, smo danes kar precej počivali in naredili smo tudi nekaj menjav. Tekma razen o razvrstitvi ni odločala o ničemer. Danes smo pokazali karakter, zaostajali za 10 golov in se vrnili. Naslednja tekma je tista, ki jo moramo dobiti. Če bi kdo pred turnirjem rekel, da bomo že pred zadnjo tekmo četrtfinalisti, bi se mu smejal. A s tako igro so zrasla naša pričakovanja. Ničesar se ne bojimo in samozavestno gremo v četrtfinale. Pomembno je, da smo privarčevali malo moči," je dodal Blaž Janc, navdušen tudi nad številnimi slovenskimi navijači na tribuni. Med četrtfinalisti, ki si jih ne želi, pa je izpostavil Dance.

"Imamo nekaj težav s poškodbami in utrujenostjo in danes je bila edina prilika, da igralce spočijemo. Za naprej ni skrbi. Četrtfinala olimpijskih iger ne igraš vsak dan in gremo nazaj na 120 procentov. Morda škoda, ker gremo v Lille, saj je vzdušje tukaj enkratno, tam pa nam obljubljajo večjo dvorano," pa obljublja Blaž Blagotinšek in pravi, da še niso rekli zadnje besede.

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste