Atentat na Trumpa

Melania Trump označila strelca za pošast, tajna služba ZDA zavrača očitke glede ravnanja v času napada

D.K./STA
14. 7. 2024, 17.18
Posodobljeno: 14. 7. 2024, 17.28
Deli članek:

Nekdanja prva dama Melania Trump je bila danes v prvem odzivu kritična do poskusa atentata na svojega soproga, republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa. Strelca je v izjavi na družbenem omrežju X označila za pošast, Američane pa pozvala, naj se združijo.

Profimedia
Melania Trump označila strelca za pošast.

Trump je bil v soboto žrtev poskusa atentata, v katerem ga je 20-letnik na predvolilnem zborovanju v Pensilvaniji ustrelil v uho. V incidentu je bil poleg napadalca ubit še en človek, dva pa huje ranjena. 78-letni nekdanji predsednik ZDA je danes pozval Američane, naj ostanejo enotni in naj ne dopustijo, da zmaga zlo.

"Pošast, ki je mojega moža prepoznala kot nečloveški politični stroj, je poskušala preglasiti Donaldovo strast - njegov smeh, iznajdljivost, ljubezen do glasbe in navdih," je Melania Trump zapisala v izjavi.

Nekdanja prva dama slovenskega rodu je še sporočila, da je ob strelu spoznala, da je njeno življenje in življenje njunega sina Barrona na robu katastrofalnih sprememb. Obenem se je zahvalila tajnim agentom in policiji, ki so s tem, ko so ogrozili svoje življenje, zavarovali Trumpa.

"Ne pozabimo, da so različna mnenja, politika in politične igre vredni manj od ljubezni," je dodala. Prepričana je tudi, da se je treba dvigniti nad sovraštvo. "Združimo se. Zdaj," je še pozvala.

Tajna služba ZDA zavrača očitke glede ravnanja v času napada

Tajna služba ZDA je danes zanikala, da je zavrnila prošnjo za dodatno varovanje predsedniškega kandidata republikancev Donalda Trumpa pred dogodkom v Pensilvaniji. Po napadu so se pojavili številni očitki proti tajni službi, med drugim pa so se pojavila ugibanja, kako je napadalcu uspelo priti tako blizu Trumpu.

Tiskovni predstavnik tajne službe Anthony Guglielmi je na družbenem omrežju X zapisal, da so očitki popolnoma napačni. "Dejansko smo zaradi povečanega tempa potovanj v času kampanje dodali varnostne vire, tehnologijo in zmogljivosti," je sporočil.

Predstavnik Trumpove kampanje Stephen Moore je namreč podvomil o pripravljenosti tajne službe pred napadom. "Trump vsekakor potrebuje več zaščite - zdaj se veliko preiskuje, ali je bila tajna služba popolnoma pripravljena," je dejal Moore.

Predstavnik ameriškega preiskovalnega urada FBI Kevin Rojek je danes medtem dejal, da je presenetljivo, da je uspelo napadalcu streljati, preden so ga ubili tajni agentje.

Preiskava okoliščin poskusa napada sicer še poteka

Se bo pa morala direktorica tajne službe Kimberly Cheatle v zadevi zagovarjati pred nadzornim odborom predstavniškega doma 22. julija. "Američani si zaslužijo odgovore glede poskusa atentata na predsednika Trumpa," so sporočili iz odbora.

Estrada

natalija-veseljak-simon-pelko-1
Amore mio

Najljubši kompliment za Natalijo: »Mami, ti si najboljša mami na svetu!«

Srbski igralec Sergej Trifunović
Srbski igralec

Trifunović v Splitu dobil 60 dni pogojne kazni, plačati mora 150 evrov, zanj se je zavzel tudi Vučić

Alfi Nipič
Dvojno slavje

Nipiča za prvih 80 šokirali z "muzikantsko budnico" in vodometom, Hermino Veseljaki obiskali na domu

Baby Lasagna, Šou domov
Radio 1

Ekskluzivno v Šou domov: Tomi Meglič imel velike načrte z Baby Lasagno

robert petan_foto jernej kokol (1)
Po novem tudi mož

Robert Petan na skrivaj skočil pred oltar!

nina donelli 2
Zdaj je znano!

Noseča Nina Donelli prvič razkrila svojega partnerja, gre za znanega slovenskega športnika

Zanimivosti

električni-števec
Napačen števec

Skoraj 20 let plačeval račune nekoga drugega, opazil šele sedaj

sanje, sanjanje, letenje
Popolnoma vsi sanjamo

Najpogosteje se sanje vrtijo okoli denarja ali letenja

Splet 1-brez CO2
Zanimivosti

Slovenske železnice pomembno prispevajo k varovanju okolja: od letos z brezogljičnim prevozom potnikov in tovora z vsemi električnimi vlaki

seo net
Zanimivosti

Kako se dela SEO optimizacija - Vodnik za boljšo vidnost

_Reporter.
Zanimivosti

Kandidatka z udbovskim dosjejem: zaradi sodelovanja s Službo državne varnosti lahko Marti Kos propade komisarska kandidatura

boj_1
Rimljani

Boj velikanov za oblast