Olimpijske igre

Slovenski odbojkarji po izjemni predstavi v četrtfinalu!

S.R.
30. 7. 2024, 16.58
Posodobljeno: 30. 7. 2024, 21.18
Deli članek:

Slovenski odbojkarji so danes v Parizu s kar 3:0 premagal Srbijo in tako odhajajo v četrtfinale olimpijskih iger!

STA
Alen Pajenk in Gregor Ropret.

Slovenski odbojkarji, ki imajo za sabo izjemno leto v ligi narodov, so že v nedeljskem dvoboju s Kanado dokazali, da imajo v svojih rezervoarjih še dovolj goriva. Na olimpijskih igrah namreč tekmuje le 12 reprezentanc. Pred današnji tekmo je bila Slovenija na vrhu skupine A s tremi točkami, tako je bilo jasno, da bi današnja zmaga s 3:0 ali 3:1 pomenila, da bi Slovenija ne glede na razplet drugega današnjega dvoboja med domačini in Kanadčani v skupini končala vsaj pred Srbijo in Kanado. Slovenci so pokazali izjemno predstavo in so zlasti v zaključkih nizov Srbe povsem nadigrali. Najboljši posamezniki pri Sloveniji so bili Tonček Štern s 25 točkami, Klemen Čebulj, ki jih je zbral 12, in Tine Urnaut z devetimi točkami.

Slovenci so začeli z odličnim servisom kapetana Urnauta in na lasten servis takoj povedli, a je sledil izenačen začetek, pri čemer sta obe reprezentanci delali malo napak. Po prvem bloku naših reprezentantov so si prednost dveh točk priigrali pri rezultatu 8:6. To majhno prednost so nato uspeli držati, nato so sredi prvega niza povedli s 14:11. Srbski selektor Igor Kolaković je moral nalet Slovencev prekiniti s premorom. Srbi so po prekinitvi uspeli vzpostaviti ravnotežje in izenačiti na 15. Obe reprezentanci sta nadaljevali z izjemno igro, Slovenija pa si je do 20 točke znova priigrala nekoliko udobnejšo prednost treh točk. Kolaković je moral vzeti nov "time-out." Slovenci te prednosti v prvem nizu niso več izpustili iz rok. Prvi niz se je končal z zmago Slovenije 25:21.

Srbi začeli bolje, sledil preobrat

Slovenci so na začetku drugega niza nadaljevali z zanesljivo igro, a so jih nato ustavile lastne napake. Tudi drugi niz se je sicer začel izenačeno, nato so Srbi po nekaj neuspešnih napadih Slovencev povedli in prednost povečali na štiri točke (6:10). Slovenski selektor Gheorghe Crețu je moral vzeti minuto odmora. Uspešno! A le začasno. Slovenci so uspeli znova vzpostaviti ravnotežje in se približati na le točko zaostanka, a so nato Srbi še enkrat pritisnili na plin. Sredi drugega niza je bil rezultat že 12:15 za srbsko reprezentanco, nato je sledil nov preobrat. Slovencem je uspelo nanizati nekaj zaporednih točk in celo povesti s 16:15. Kolaković je moral svoje varovance znova poklicati na klop. Premor jim ni pomagal, po odličnih servisih Alena Pajenka, ki se je izkazal še v obrambi, je Slovenija povedla s kar 21:15. Bili so to trenutki, ko je bila slovenska reprezentanca videti nepremagljiva. Kolaković je moral poseči po menjavah, a Slovenci na čelu z bombarderjem Tončkom Šternom niso popuščali. Drugi niz so dobili z rezultatom 25:19.

Tretji niz

Tretji niz se je začel z vodstvom Srbije, a so jih Slovenci uspeli hitro ujeti. Tonček Štern je nadaljeval z izjemno igro. S svojo že 21 točko na tekmi je izid poravnal na 6:6, nato so Slovenci prvič v nizu povedli, a vodstvo ni trajalo dolgo. Nadaljeval se je izenačen dvoboj z izmenjavanjem vodstva. Sredi niza so si slovenski odbojkarji uspeli priigrati točko prednosti, nato so v izjemni izmenjavi udarcev in obrambnih akcij še povedli z 18:15. Znova je moral vmes poseči Kolaković, a ni pomagalo, Slovenci so igrali silovito in zanesljivo, pred zaključkom tretjega niza so imeli 4 točke prednosti (20:16), ki je do konca niso več izpustili iz rok. 

Estrada

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

anna-sorokin
Zloglasna lažna dedinja

Foto: Obsojena prevarantka Anna Sorokin med nastopom v priljubljenem šovu s sledilno napravo na nogi

robert petan_foto jernej kokol (2)
Po poroki

Robert Petan razkril podrobnosti medenih tednov in nove sezone satirične oddaje

Sophia Loren
Italijanska igralka

Filmska diva Sophia Loren na pragu okroglega jubileja

PR_danielpopovic
Aktual

VIP večerja z Danielom Popovićem v Hotelu Dolenj'c

natalija-veseljak-simon-pelko-1
Amore mio

Najljubši kompliment za Natalijo: »Mami, ti si najboljša mami na svetu!«

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste