Aretirali so ga v Nemčiji

Konec bega za mladega italijanskega morilca Filippa, ki ga je iskalo »pol« Evrope

R.T.
19. 11. 2023, 14.18
Posodobljeno: 19. 11. 2023, 14.18
Deli članek:

Beg 22-letnega Filippa Turette je končan, danes so ga aretirali v Nemčiji. Zdaj je tudi znano, da svojega nekdanjega dekleta prejšnjo soboto ni samo surovo, do smrti pretepel, temveč ji je z nožem zadal več vbodnih ran.

Profimedia
22-letnega Filippa Turetto so izsledili in aretirali v Nemčiji.

Poročali smo že o obsežni iskalni akciji za mladim Italijanom, osumljencem za umor svojega nekdanjega dekleta, 22-letne Giulie Cecchettin. Filippo Turetta se je v zadnjih dnevih znašel na straneh črne kronike številnih evropskih časnikov. Skupaj z Giulio je bil pogrešan vse od pretekle sobote, pri čemer je kmalu postalo znano, da je slednja postala njegova žrtev. Kot smo poročali, so v soboto zjutraj njeno truplo vendarle našli v globeli na širšem območju jezera Barcis v italijanski deželi Furlanija - Julijska krajina. Tam jo je kot kaže odvrgel že v noči na nedeljo pred tednom dni, nato je prebegnil čez mejo z Avstrijo, kjer so sredi prejšnjega tedna opazili njegovo vozilo znamke Fiat Punto. Italijanski državni tožilec Bruno Cerchi je Filippa večkrat javno pozval, naj se preda, medtem ko je bila iskalna akcija osredotočena zlasti na območje avstrijske zvezne dežele Tirolska. Zoper ubežnika je mednarodno tiralico izdal tudi Interpol, na svojih tleh pa so se aktivirali tudi švicarski in nemški organi pregona.

Kot poročajo italijanski mediji, so Filippa po osmih dneh na begu danes zjutraj aretirali v Nemčiji, in sicer na avtocesti v bližini Leipziga. Aretacijo je že pozdravil tudi italijanski zunanji minister Antonio Tajani, ki se je nemškim organom pregona zahvalil za sodelovanje. Obenem je italijanski javnosti zagotovil, da bodo Filippa v nekaj dneh vrnili v Italijo, kjer mu bodo sodili zaradi sumov storitve kaznivega dejanja umora.

Profimedia
Giulia Cecchettin in Filippo Turetta

Več vbodnih ran

Medtem so znani tudi prvi rezultati obdukcije trupla 22-letne Giulie Cecchettin. Kot smo že poročali, so nadzorne kamere na skladišču ob parkirišču nedaleč od njenega domačega kraja Vigonovo v Benečiji ujele grozljiv trenutek napada. S posnetkov naj bi bilo razvidno, da je Filippo tam Giulio surovo napadel, ko je obležala na tleh, pa jo je zvlekel v avtomobil in odpeljal. Vse to se je odvilo prejšnjo soboto, pri čemer do včeraj ni bilo znano, ali je 22-letnica ta napad preživela. Filippo se je nato zapeljal do približno 150 kilometrov oddaljenega jezera Barcis, pri čemer je uporabljal predvsem lokalne ceste, avtocesti pa se je zaradi nadzornih kamer izogibal. Tam jo je porinil čez brežino ob cesti, da je mladenka obležala približno 50 metrov nižje v globeli, kjer so jo včeraj našli. Obdukcija je razkrila, da je imela na predelu vratu več vbodnih ran, prav tako je imela na dlaneh in rokah številne poškodbe, ki jih je utrpela, ko se mu je še lahko upirala. Zaenkrat še ni znano, ali je umrla zaradi vbodnih ran oziroma med padcem v globel.

Estrada

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

anna-sorokin
Zloglasna lažna dedinja

Foto: Obsojena prevarantka Anna Sorokin med nastopom v priljubljenem šovu s sledilno napravo na nogi

robert petan_foto jernej kokol (2)
Po poroki

Robert Petan razkril podrobnosti medenih tednov in nove sezone satirične oddaje

Sophia Loren
Italijanska igralka

Filmska diva Sophia Loren na pragu okroglega jubileja

PR_danielpopovic
Aktual

VIP večerja z Danielom Popovićem v Hotelu Dolenj'c

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste