Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Njoki s špinačo in panceto za božansko kosilo


V. S., Maja
10. 1. 2019, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Že veste, kaj boste danes kuhali?

njoki-s-spinaco.jpeg
Revija Maja
Njoki s špinačo in panceto

Njoki s špinačo in panceto

do 30 minut

Sestavine za 4 osebe:


500 g njokov
1 strok česna
oljčno olje
100 ml smetane
muškatni orešček
130 g pancete (ali pršuta ali slanine)
100 g špinače
naribana lupinica 1/2 limone
25 g naribanega parmezana
25 g pinjol (po želji)
sol, poper

Priprava:
Pinjole na suho prepražite v ponvi, da zadišijo. Česen olupite in narežite na tanke rezine. Panceto narežite na kockice in koščke.

Njoke skuhajte po navodilu na embalaži in jih odcedite. Medtem v manjši posodi segrejte žlico olja in na njem popecite česen. Dodajte smetano in sveže nariban muškatni orešček. Odstavite in prihranite.

Medtem v večji ponvi segrejte dve žlici olja in na njem hrustljavo popecite panceto. Dodajte njoke in jih pecite, dokler niso zlato rjavi z vseh strani. Če se prijemljejo, dodajte še malce olja. Nato umešajte špinačo in limonino lupinico ter začinite s soljo in poprom.

V kremno omako umešajte parmezan. Njoke naložite na krožnike, prelijte z omako in po želji še potresite s prepraženimi pinjolami. Ponudite z dodanim parmezanom.

Objavljeno v reviji Maja št. 26, 21. 12. 2018.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.