© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Nedeljsko kosilo


Maja Poljšak, Maja
29. 10. 2017, 08.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Zraven ruladic in omake lahko ponudimo široke rezance, slan krompir ali krompirjev pire.

goveja rulada.jpg

NEDELJSKO KOSILO

Mesne ruladice po mediteransko

Sestavine za 4 osebe:


4 tanki goveji zrezki
2 žlici pesta
4 rezine kuhanega pršuta
2 žlici nastrganega parmezana
100 g kremnega sirčka (ali skute)
2 žlici olja
1 strok česna
1 kocka omake za pečenko
2 žlički listkov svežega origana

Priprava:

1. Zrezke malo potolčemo, po eni strani jih namažemo s pestom, na vsakega damo rezino kuhanega pršuta in namažemo z mešanico parmezana in sirčka. Nato zvijemo v ruladice in jih spnemo z daljšimi zobotrebci.

2. Česen olupimo in sesekljamo. V posodi na olju ruladice na hitro popečemo in jih preložimo na krožnik. Popražimo česen, in ko zadiši, prilijemo 350 ml tople vode, dodamo nadrobljeno kocko omake za pečenko ter mešamo, da se stopi. Ruladice damo nazaj v posodo in jih na zmernem ognju pokrite dušimo 90 minut. Potresemo z origanom.

 


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.