© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Narastek za sladkosnede


Revija Ženska
13. 3. 2019, 16.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Vam je ostalo pecivo, ki ni več najboljše: kos posušene potice, piškoti, ki so izgubili hrustljavost … Ne vrzite ga stran, z malce domišljije jih lahko predelate v okusne nove sladice.

narastek dreamstime_xl_31176427.jpg
Dreamstime
Narastek

Sladek narastek

Sestavine za pekač 20 x 20 cm:


500 g ostankov peciva
600 ml mleka
2 večji jajci
100 g rjavega sladkorja (oziroma po okusu)
100 g masla
maslo in sladkor za pekač
po želji suho sadje, kandirano sadje, koški čokolade, oreščki, cimet, klinčki …

Priprava:

Pecivo natrgajte v večjo skledo. Dodajte še vse preostale sestavine, če jih uporabljate (koščke čokolade, suho sadje, oreščke …). Mešanico prelijte z mlekom in jo temeljito premešajte, da se pecivo razpusti (najlažje boste to opravili z rokami). Nato dodajte stepena jajca in sladkor. Dobro premešajte, pokrijte in pustite stati približno 15 minut, da se mešanica prepoji.

Preberite še

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Pekač namastite z maslom in potresite s sladkorjem.

Maslo stopite. Stopljeno maslo umešajte v mešanico za narastek, jo pretresite v pekač in gladko poravnajte.

Površino potresite z rjavim sladkorjem. Narastek pecite uro in pol. Če preveč porjavi, ga pokrijte z aluminijasto folijo.

Postrezite toplega z vaniljevo kremo ali sladoledom.

Objavljeno v reviji Ženska št. 1, 7. 1. 2019.

E-novice · Novice

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem z najpomembnejšimi dogodki doma in po svetu.

Hvala!

Vaša prijava je bila sprejeta.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.