Na obisku v Pekarni Blanka: Rekord so postavili pred veliko nočjo
Pri Arnečičevih v Slatini že četrt stoletja diši po sveže pečenem kruhu in drugih pekovskih dobrotah, od nedavna tudi iz novega prodajnega prostora.

Že leta 1993 je Blanka Arnečič začela peči kruh na tradicionalen način, v krušni peči na bukova drva. »Tega sta me naučila moja starša, ki sta tudi veliko pekla,« je povedala. Kruh je najprej prodajala doma, kasneje je začela zalagati več trgovin. Skozi leta je njena pekarna doživela številne prenove in izboljšave, za nekaj let celo prenehala obratovati, a kasneje spet zaživela, pred meseci pa je dobila še prostor za prodajo in degustacije.
Posel je pred leti prevzel sin Darjan Arnečič. »Že kot otrok je bil vedno z mano v pekarni. Nikoli ga nisem silila v to, a se je pravzaprav že v vrtcu odločil, da bo pek. Učiteljicam v osnovni šoli se je sicer to zdela škoda, češ da ima predobre ocene. Jaz sem pekovski samouk, zato sem bila še bolj vesela, ko sem videla sinove prve uspehe v srednji šoli. Zdaj vse odločitve prepuščam njemu,« je povedala Blanka.
V Slatino mesečno pripeljejo osem do deset ton moke
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se