Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Melonina torta za sladkosnede


M. S., Maja
25. 7. 2018, 16.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Danes pripravljamo sladico, ki je mrzla, sočna, s sadjem in z dodatkom lahke kreme. Ravno pravšnja za osvežitev v vročih dneh.

melonina torta.jpg
Revija Maja

Melonina torta

30 minut + 2 uri za ohlajanje

Sestavine za pekač premera 22 cm:

Za biskvit:


3 jajca
80 g sladkorja
80 g moke
1 žlička pecilnega praška
2 žlici mleka

Za nadev:
1 melona
70 g sladkorja
300 g jogurta
1 bio limona
150 g sladke smetane
8 lističev želatine

Za okras:
Kroglice iz melone različnih vrst

Priprava:

1. Jajca kremasto stepemo s sladkorjem, dodamo mleko. Vmešamo moko, zmešano s pecilnim praškom, in vlijemo v pekač. Pečemo v pečici pol ure na 175 stopinjah. Ko se biskvit popolnoma ohladi, ga dvakrat po dolgem prerežemo.

Preberite tudi: Polnjene paprike za dopustniške dni, ko se nam nikamor ne mudi. Kliknite TUKAJ!

2. Melono razpolovimo, odstranimo semena in izrežemo kroglice. Kar ostane od sredice, ukašimo s sladkorjem. Dodamo limonino lupino in sok ter dobro premešamo.

3. Želatino namočimo v mrzli vodi za osem minut. Ožamemo in skupaj z dvema žlicama melonine kaše v lončku med mešanjem segrevamo. Mešanico dodamo preostali melonini kaši, dodamo še jogurt in kremo shranimo v hladilniku. Hladni kremi nazadnje dodamo stepeno smetano.

4. Na prvi biskvit razporedimo kroglice melone in namažemo s tretjino kreme. Pokrijemo z drugim biskvitom, obložimo s kroglicami melone in drugo tretjino kreme. Postopek še enkrat ponovimo. Na vrhu tretjega biskvita naj bo samo krema.

5. Torto za dve uri postavimo v hladilnik ali celo zamrzovalnik. Preden jo postrežemo, na vrh razporedimo kroglice različnih melon.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.