Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Linguini v omaki iz iker morskih ježkov


Alan Kavčič, Avenija
29. 3. 2017, 09.20
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:02
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Po receptu Erica Riperta

testenine5.jpg

Seveda je mogoče ob posebnih priložnostih testenine pripraviti tudi razkošneje. Eden izmed najboljših kuharjev na svetu, Eric Ripert, je na primer z linguini v omaki iz iker morskih ježkov očaral goste v restavraciji Le Bernardin v New Yorku. Razkošna jed ponuja harmonijo sladko-slanih okusov. Iker morskih ježkov morda res ne boste našli v domačem supermarketu, toda danes, ko je svet postal globalna vas, so tudi take delikatese le nekaj klikov stran.

Sestavine (za dve porciji):

  • 1/2 skodelice iker morskih ježkov
  • 8 žlic zmehčanega masla
  • 1 žlica vode
  • fina morska sol
  • poper Piment d'Espelette
  • 60 gramov posušenih linguinov
  • 1,5 žličke nasekljanega drobnjaka
  • 1 žlica sveže naribanega parmezana
  • fina morska sol in sveže mlet beli poper
  • sok 1/2 limone
  • 30 gramov iranskega kaviarja osetra

Priprava:

Za omako ikre morskega ježka spirirajte v mešalniku, nato pa še spasirajte skozi sito. Zatem pire v mešalniku zmešajte z zmehčanim maslom. Za dokončanje omake v majhni kozici segrejte žlico vode. Postopoma, po žlicah, dodajajte mešanico masla in pasiranih iker morskih ježkov. Začinite s soljo in poprom ter pustite na toplem.

Testenine skuhajte al dente v velikem loncu vrele slane vode. Odcedite, nato pa v srednje veliki skledi iz nerjavečega jekla dobro zmešajte drobnjak, toplo omako in nariban parmezan. Če je treba, začinite še s soljo in belim poprom. Nato testenine nežno vmešajte v omako.

Postrezite tako, da na vilice ovijete testenine in jih kot gnezdo položite na sredino krožnika. Po vrhu prelijte še z žlico omake, potem pa čez testenine stisnite limonin sok in okrasite s kaviarjem. Postrezite takoj.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.