© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Korenčkov zavitek s pečenimi ostrigarji


Janja Grativa, Maja
2. 5. 2017, 15.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:02
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Spomladanska kuhinja stavi na svežino okusov in lahkotnost kalorij, zanemariti pa ne smemo niti njene privlačne podobe.

korenckov zavitek.jpg

Sestavine za 4 osebe za testo:

  • 150 g moke
  • 1 jajce
  • 1 žlica olja
  • 60 g tople vode

Za nadev:

  • 2 žlici olja
  • 500 g korenja
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • 2 jajci
  • 5 rezin opečenca
  • 1 majhen šopek pehtrana
  • sol, poper, sladkor
  • 1 zvezdni janež

Za pomako:

  • 150 g majoneze ali tatarske omake Gea

Za gobe:

  • 3 žlice olja
  • 250 g ostrigarjev
  • 1/2 stroka česna
  • sol, poper
  • 2 pora
  • 1/2 limone

Priprava:

  1. Vse sestavine za testo zmešamo in zgnetemo v gladko testo. Zavijemo ga v prozorno folijo in eno uro pustimo na hladnem.
  2. Korenje umijemo, ostrgamo in razpolovimo. Narežemo na poševne rezine. Popražimo jih na olju, dodamo zvezdasti janež, solimo, popramo, sladkamo. Zalijemo s smetano in kuhljamo, da se korenje zmehča in omaka zgosti. Odstavimo z ognja. Ko se zmes malce shladi, vanjo naribamo popečen opečenec in jajci. Počakamo 20 minut. Pehtran narežemo in dodamo nadevu.
  3. Testo razvaljamo na pomokani površini. Položimo ga na pomokano krpo, premažemo z olivnim oljem in nanj razporedimo nadev.
  4. Zvijemo v zvitek in ga položimo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Zavitek še enkrat premažemo z olivnim oljem in pečemo 20 minut na 150 stopinjah.
  5. Za prilogo v ponvi popečemo ostrigarje in narezan por. Solimo, popramo, izboljšamo z limoninim sokom in v olju namočenim strokom česna.
  6. Za pomako ponudimo lonček tatarske omake ali majoneze.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.