Kolački z masleno kremo
Pecite z nami, kajti praznična peka je lahko tudi vam v veselje.

V pričakovanju velike noči vam bomo vsak dan postregli z receptom za odlično sladico, pripravljeno z izdelki Žito moke in Dolcela.
za 12 kolačkov:
- 125 g pirine moke Žito
- 125 g sladkorja
- 125 g masla
- četrt žličke sode bikarbone Dolcela
- pol žličke pecilnega praška Dolcela
- 1 vaniljev sladkor Dolcela
- 2 jajci
- 20 ml mleka
za kremo:
- 200 g mehkega masla
- 450 g presejanega sladkorja v prahu
- 2 žlici mleka
- 1 vaniljev sladkor Dolcela
Priprava:
Pečico segrejmo na 170 stopinj. Suhe sestavine damo v večjo posodo, dodamo maslo, mleko in jajca ter zmešamo. Napolnimo modelčke do dveh tretjin in pečemo 22 minut.
Ko so kolački hladni, jih okrasimo z masleno kremo. To naredimo tako, da z mešalnikom mešamo maslo približno pet minut (da posvetli), v dveh korakih dodamo sladkor in vaniljev sladkor ter dobro premešamo. Čisto na koncu dodamo še mleko, kremo stepemo in nabrizgamo na kolačke.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se