© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Klobase z redkvijo v solati


M. O. Ž., Maja
29. 10. 2018, 16.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Že veste, kaj boste danes kuhali? Ne? Kaj pa, če pripravite jed po našem receptu?

klobasa.jpg
Revija Maja
Klobasa z redkvijo

Klobase z redkvijo v solati

30 minut

Sestavine za 5 oseb:
5 klobas
5 rezin slanine
2 šalotki
1 žlica olja
100 ml juhe
2 žlici gorčice
4 žlice piva
2 žlici jabolčnega kisa
sol, poper
250 g črne redkve
10 redkvic
1 jabolko
1 šopek drobnjaka
1 glavica ledenke
vrtna kreša

Preberite tudi: Posladkajte se s sočnimi kostanjevimi torticami. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Šalotki olupimo in sesekljamo. Popražimo na vročem olju. Odstavimo, zalijemo z juho, gorčico, pivom in kisom. Preliv solimo in popramo.

Preberite še

2. Redkev olupimo, redkvice očistimo, jabolko narežemo na četrtine in odstranimo peške. Redkev, redkvice in jabolčne krhlje narežemo na rezine. Drobnjak sesekljamo. Vse zmešamo s še toplim prelivom.

3. Solato otrebimo in natrgamo na koščke. Dodamo solati.

4. Slanino popražimo v ponvi brez maščobe. Odložimo na kuhinjsko brisačo in slanino nalomimo na koščke. Krešo nastrižemo in skupaj s slanino potresemo po solati.

5. Klobase spečemo na žaru in ponudimo s kruhom in solato.

E-novice · Novice

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem z najpomembnejšimi dogodki doma in po svetu.

Hvala!

Vaša prijava je bila sprejeta.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.