Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Katerega pa vi uporabljate?


Sašo Avramovič
1. 2. 2014, 15.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:53
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Črnega ali belega? Naj povemo, da ima črni poper močnejši okus in vonj ter je ostro pekoč, beli poper pa tudi peče, vendar nima tako močnega poprovega vonja, ker mu med predelavo odstranijo lupino.

uvodna
Črnega ali belega?

Sicer pa v kulinariki s črnim poprom začinimo večino kuhanih slanih jedi, saj med kuhanjem poudari druge okuse in ob tem ohrani svojega. Poleg tega z njim natiramo meso in ribe pred pečenjem, ga dajemo v marinade in kvaše, cela ali zdrobljena poprova zrna so nepogrešljiva sestavina salam in klobas ter nekaterih vrst sira. Beli poper uporabljamo predvsem za pripravo svetlih omak in kremnih juh, da ne spremeni njihove barve. 


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.