Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Iz potoka na krožnik: danes bo postrv!


M.S., Maja
2. 5. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Med sladkovodnimi ribami iz naših potokov je zagotovo najbolj čislana in priljubljena postrv. Za vse, ki vam tekne riba, danes pripravljamo postrv z žajbljem in šalotkami.

z žajbljem in šalotko.jpg
Revija Maja

Postrv z žajbljem in šalotkami

Sestavine za 2 osebi:
2 postrvi
sol, poper
3 žlice moke
4 šalotke
50 g masla
250 ml jabolčnega soka
6-8 listov žajblja

Priprava:
1. Postrvi splaknemo z mrzlo vodo, osušimo in dobro natremo s soljo in poprom. Povaljamo ju v moki z obeh strani.
2. Šalotke olupimo in narežemo na tanke rezine.
3. V ponvi segrejemo maslo in spečemo postrvi. Pečene vzamemo iz ponve, znižamo temperaturo in popražimo šalotko. Zalijemo s sokom, solimo, popramo in v ponev vrnemo postrvi.
4. Ponev pokrijemo in dušimo 6 minut, obrnemo postrvi in dušimo še 6 minut. Zadnjo minuto dodamo še žajbelj.
5. Postrvi postrežemo s svežim kruhom in zeleno solato.

Preberite tudi: Pica s šparglji in rikoto. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.