© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sočne zapečene bučke za božansko kosilo!


M. S., Maja
25. 8. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Zapečene bučke so italijanska specialiteta, ob kateri se nam cedijo sline. Preselimo košček Italije tudi v domačo kuhinjo, povabimo prijatelje in jih pogostimo, kot to počnejo naši sosedi.

Polnjene bucke.jpg
Galbani
Polnjene bučke

Zapečene bučke

Sestavine za 4 osebe:

4 velike bučke


1 strok česna
1 konzerva v olju vloženih sardel
sol, poper
2 žlici drobtin
400 g mocarele

Preberite tudi: Osvežite se s kokosovo vodo z ananasom! Kliknite TUKAJ!

Priprava:

Bučke umijemo z mrzlo vodo, osušimo in po dolgem razpolovimo. Sredico izdolbemo z žličko.

Bučkino sredico stresemo v mešalnik, dodamo olupljen česen in sardele, solimo, popramo in ukašimo.

Z nadevom napolnimo polovice bučk, jih potresemo s koščki mocarele in drobtinami, popramo in pečemo od 20 do 30 minut v pečici, ogreti na 180 stopinj.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.