© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Goveji medaljoni z medeno kapo za praznično večerjo


M. O. Ž., Majin božič
21. 12. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Praznični dnevi so priložnost, ko postrežemo s čim posebnim. Za vas smo zato izbrali recept za sočne goveje medaljone.

govedina.jpg
Proviande
Goveji medaljoni z medeno kapo

Goveji medaljoni z medeno kapo

Sestavine za 4 osebe:
720 g pljučne pečenke
2 maslena rogljička (po 40 g)
60 g zmehčanega masla
1 bio pomaranča
1 zavoj začimb za medenjake
2 vejice peteršilja
sol, poper
40 g rozin
2 žlici olja

Priprava:

1. Meso narežite na 4 medaljone, debele 4 cm. Vsak naj tehta 180 g.

2. Rogljička na grobo narežite in ju z maslom ukašite. Pomaranči nastrgajte lupino in iztisnite sok. Vse to zmešajte z začimbami za medenjake, sesekljanim peteršiljem, soljo, rozinami. Premešajte in postavite na hladno.

3. V ponvi segrejte maslo in medaljone na vsaki strani na hitro (1 minuto) popecite. Temperaturo znižajte in pecite še od 4 do 5 minut.

4. Medaljone prestavite v pekač, solite, poprajte in na vrh razporedite masleno medeno maso.

5. V pečici gratinirajte 2 minuti.

Nasvet
Medaljone postrezite z rdečim zeljem, krompirjevim pirejem in ribezovo marmelado.

Objavljeno v reviji Majin božič, 21. 11. 2018.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.