Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Goveji golaž po mediteransko


Maja Poljšak
11. 1. 2017, 10.43
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:02
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

goveji golaz.jpg

Sestavine za 4 osebe:

  • 600 g na kocke narezane govedine za golaž
  • 1 veliki rdeči čebuli
  • 1 korenček
  • 250 g mladih bučk
  • 1 rumena paprika
  • 100 g graha
  • 400 g nasekljanega paradižnika iz pločevinke
  • 350 ml goveje juhe (lahko iz kocke)
  • 4 žlice olivnega olja
  • 1 lovorov list
  • 1 vršiček svežega rožmarina
  • 1 žlička balzamičnega kisa
  • sol in poper

Priprava:

  1. Korenček in čebulo olupimo ter sesekljamo. V posodi na dveh žlicah olja najprej popečemo kocke mesa, nato dodamo korenček in čebulo ter naprej pražimo in mešamo nekaj minut. Popramo, dodamo paradižnik in juho, lovorov list in rožmarin, premešamo in na zmernem ognju pokrito kuhamo 90 minut.
  2. Medtem ko se golaž kuha, olupimo čebulo in jo narežemo na krhlje, preostalo zelenjavo očistimo in jo narežemo. V visoki ponvi na dveh žlicah olja vse na hitro popražimo, solimo in popramo.
  3. Golaž nazadnje začinimo z balzamičnim kisom, po okusu dosolimo in popramo, dodamo popraženo zelenjavo in takoj postrežemo.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.