Dežela kozolcev s festivalom Izbor do 40.000 obiskovalcev


Vrhunski kulinarično-glasbeni festival Izbor je na enem mestu predstavil najodličnejše mednarodne kulinarične mojstre v prepletu z vrhunskimi vini in atraktivnim glasbeno-zabavnim programom. V Deželi kozolcev se je zbralo 2.000 obiskovalcev in lahko okušalo tudi hrano kuharjev, ki so si pridobili Michelinove zvezdice. S tem je Dežela kozolcev, prvi muzej kozolcev na prostem, presegel magično mejo 40.000 registriranih obiskovalcev. Župan Občine Šentrupert Rupert Gole je ob tem povedal: »Zagotovo je ta dogodek, ki ima mednarodne razsežnosti, odlična promocija naše občine in Dežele kozolcev. Verjamem, da bo postal tradicionalni dogodek. Tukaj lahko danes okusimo Michelinove zvezdice in na tak dogodek sem lahko zelo ponosen.«
2.000 obiskovalcem je bila na voljo gostinska ponudba 25 kuharskih mojstrov, okušali so lahko izjemno vinsko ponudbo 45 vinarjev. Poleg tega jim je bil na voljo pester spremljevalni program, ki je ponujal glasbo za različne okuse in različna predavanja, med drugim tudi predavanje in pogovor z Faustom Arrighijem, dolgoletnim direktorjem združenja Michelin Italia. Nekaj pred polnočjo je s svojim atraktivnim nastopom navdušila obiskovalce italijanska skupina Wanna gonna show iz Toskane in tako zaključila festivalski dan.
»Festival Izbor je tudi izbor ustrezne glasbe, predavanj, akrobatskih nastopov, predstavitve slovenskih oblikovalcev in mladih znanstvenikov. Predvsem mlajše obiskovalce so zabavala izvajanje predstavnikov Inštituta Jožefa Stefana, Fakultete za matematiko in Fakultete za elektrotehniko,« je dogodek opisal Franci Kek, soorganizator Gourmet & fun festivala Izbor.
Kuharski mojstri so ponujali vse, od polžev, do jelenjega hrbta, domačih skut, špargljev in najboljše cvrte pice na svetu iz Pizzerie La Masardona iz Neaplja, ki sta jih brata Piccirillo ocvrla kar 900.
»Lepo je biti v takem lepem okolju in opazovati obiskovalce, ko okušajo te izjemne slovenske kulinarične specialitete in vino priznanih vinarjev. Vesel in ponosen sem, da so se kuharji iz tujine odzvali mojemu povabilu in obiskovalcem ponudili svojo hrano. Navdušeni so nad pokrajino, energijo in ljudmi, zato menim, da jih prihodnje leto ne bo problem ponovno gostiti na takem dogodku,« je vtise strnil Tomaž Kavčič, vrhunski gostinec in soorganizator Gourmet & fun festivala Izbor.
Pomembnost in veličino dogodka je povzel tudi dr. Janez Bogataj, doktor etnologije, profesor na Univerzi v Ljubljani in eden najplodovitejših piscev kulinarične literature: »Za Slovenijo je ta dogodek velikega pomena, saj je nujno, da se odpremo navzven, da vrhunski kuharji iz tujine spoznajo naša živila in našo hrano. Glede na imena kuharskih mojstrov in vinarjev, ki sodelujejo, je festival okusov in zabave Izbor zagotovo največji kulinarični dogodek doslej v Sloveniji.«
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se