Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čas za koline!


M. O. Ž., Zarja
31. 1. 2019, 11.01
Posodobljeno
08. 02. 2019 · 14:52
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Zdaj je čas za klobase vseh vrst, med katerimi nam najbolj teknejo krvavice in pečenice. Angleži, na primer, klobase zapečejo v testu za palačinke in jed imenujejo žaba v luknji. Zakaj jih ne bi posnemali?

koline.jpg
Revija Zarja
Koline

Žaba v luknji

Za 4 osebe

Priprava: 40 minut

Pečenje: 30 minut

Sestavine: 125 g moke, 2 jajci, 200 ml mleka, sol, 6 pečenic, 4 vejice peteršilja, poper, maščoba za pekač.

Priprava: Moko skupaj z jajci, mlekom in soljo zmešamo v gladko testo. Počiva naj 30 minut. Medtem ogrejemo pečico na 180 stopinj in namastimo manjši pekač. Vanj vlijemo tretjino tekočega testa in postavimo v pečico. Ko se testo zapeče, pekač vzamemo iz pečice, to pa segrejemo na 200 stopinj. Pečenice na hitro popečemo v ponvi. V pekač vlijemo preostalo testo, vanj pa zložimo klobase. Pečemo še 30 minut in nazadnje potresemo s sesekljanim peteršiljem.

Objavljeno v Zarji št. 4, 22. 1. 2019.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.