Slana torta s pečenicami in kislim zeljem za božansko kosilo!
Priprava kolin je slovenska tradicija in dediščina, pa tudi kulinarični praznik, ki nam popestri jedilnik zimskih dni. Zdaj je čas za klobase vseh vrst, med katerimi nam najbolj teknejo krvavice in pečenice.

Slana torta s pečenicami in kislim zeljem
Za 6 oseb
Priprava: 55 minut
Pečenje: 45 minut
Sestavine: 1 velika čebula, 1 hlebec domačega kruha, 3 jajca, 1 žlica gorčice, 100 ml mleka, 150 ml smetane, sol, poper, muškatni orešček, 50 g masti, 700 g pečenic, 400 g kislega zelja, sveža zelišča.
Priprava: Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. Kruh narežemo na 4–5 mm tanke rezine, ki jih potem še prepolovimo. Jajca razžvrkljamo z gorčico, mlekom in smetano ter solimo, popramo in potresemo z naribanim muškatnim oreščkom. V ponvi segrejemo mast in pečenice na vsaki strani pražimo po 2 minuti. Klobase vzamemo iz ponve, v njej pa popražimo čebulo (5–6 minut). Dodamo kislo zelje, sol in poper. Pečico ogrejemo na 180 stopinj in na dno okroglega pekača za pite (s premerom 22 cm) zložimo rezine kruha. Nanj porazdelimo kislo zelje in na vrh klobase. Prelijemo jih z jajčno zmesjo. Torto postavimo v pečico in pečemo 45 minut. Pečeno potresemo s sveže sesekljanimi zelišči.
Objavljeno v reviji Zarja št. 4, 22. 1. 2019.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se