Najboljša sladica za vroče dni: bezgov tiramisu z mandlji
V vročih dneh vsi hrepenimo po osvežitvi. Zato so takšne tudi sladice, s katerimi se posladkamo - mrzle ali celo ledene, sočne, z mnogo sezonskega sadja in z dodatkom lahkih krem.

Bezgov tiramisu z mandlji
40 minut + 5 ur za ohlajanje
Sestavine za 4 osebe:
8 žlic bezgovega sirupa
3 žlice sladkorja
2 jajci
250 g kremnega sira (npr. maskarpone)
200 g kisle smetane
ščepec soli
150 ml jabolčnega soka
150 g otroških piškotov
50 g mandljev (narezanih na lističe)
50 g bele čokolade
Preberite tudi: Ledene rezine lubenice za osvežitev. Kliknite TUKAJ!
Priprava:
1. Ločimo beljake od rumenjakov. Rumenjake mešamo z dvema žlicama bezgovega sirupa nad vodno kopeljo (temperature 75-85 stopinj), da dobimo kremasto zmes. Potem posodo z mešanico prestavimo v posodo z ledeno vodo, stepamo, in ko se zmes ohladi, dodamo kremni sir, kislo smetano in tri žlice bezgovega sirupa.
2. Beljaka stepamo s ščepcem soli in dvema žlicama sladkorja v čvrst sneg. Dodamo ga kremi in jo shranimo na hladno.
3. Jabolčni sok segrejemo in mu dodamo tri žlice bezgovega sirupa. Polovico piškotov zložimo v štiri kozarce in jih pokapljamo s polovico soka. Na piškote odmerimo polovico kreme. Še enkrat ponovimo in tiramisu za pet ur postavimo v hladilnik.
4. Mandlje karameliziramo v ponvi z žlico sladkorja in stresemo v naoljen pekač, da se ohladijo.
5. Čokolado narežemo na ostružke, jih potresemo po tiramisuju in dodamo še mandlje.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se