Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Bezgovo cvrtje za gurmane


A. K., Maja
6. 7. 2019, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Že veste, kaj boste danes kuhali? Ne? Kaj pa, če pripravite slastno bezgovo cvrtje?

bezgovo-cvrtje-jpg.jpeg
Revija Maja
Bezgovo cvrtje

Bezgovo cvrtje

Sestavine za 4 osebe:


12 kobulov bezgovega cvetja
100 g pšenične moke
100 g ržene moke
2 jajci
1/8 l mleka
1/8 l temnega piva
sol, maščoba (najbolje kuhano maslo)

Priprava:
Bezgovega cvetja ne splaknemo, ampak samo otresemo, da ohrani vso aromo. V plitvi ponvi segrejemo samo toliko maščobe, da cvetje lahko plava. 

Vse sestavine za testo dobro zmešamo. Potem primemo vsak kobul za pecelj, kobul namočimo v testo in spečemo v vroči maščobi.

Cvrtje položimo na kuhinjski prtiček, da se maščoba odcedi, potem ga potresemo z mletim sladkorjem.

Objavljeno v reviji Zarja št. 26, 24. 6. 2019.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.