Avokado v najslajši različici
Avokado je poln zdravih maščob, nasiten in precej nevtralnega okusa, zato je odličen dodatek solatam, namazom in celo sladicam, v katerih lahko zamenja maslo. Na ta sadež prisegajo privrženci LCHF- in ketonske diete, saj vsebuje ogljikovih hidratov le za vzorec. V naši presni tortici je skrit v nadevu, kjer ga zaradi dodatka kakava večina ne bo prepoznala.

Priprava: 25 minut + čas za počitek v hladilniku
Sestavine: 350 g mletih lešnikov, 120 ml + 1 žlica kokosovega olja, 1 ščepec soli, 150 g posušenih datljev, 1 vaniljin strok, 120 ml agavinega soka, 5 avokadov, 100 g grenkega kakava v prahu, 3 žlice mletih jagod goji.
Priprava: Lešnikom dodamo žlico kokosove maščobe in sol. Zmes stresemo v okrogel pekač, na tortno dno. Dobro potlačimo. Kokosovo olje, datlje, sredico vaniljevega stroka in agavin nektar ukašimo. Stresemo v skodelo. Dva in pol avokada olupimo ter meso stresemo v mikser. Zmiksamo in dodamo datljevi zmesi. Premešamo in ponovimo postopek še s preostalim avokadom. Dodamo kakav in jagode goji ter premešamo. Nadev enakomerno namažemo na lešnikovo tortno dno. Pokrijemo s folijo in čez noč postavimo na hladno. Narežemo tik pred serviranjem.
Objavljeno v reviji Zarja št. 14, 2. 4. 2019.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se