© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Avokado v najslajši različici


M. O. Ž., Bodi zdrava
11. 4. 2019, 16.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Avokado je poln zdravih maščob, nasiten in precej nevtralnega okusa, zato je odličen dodatek solatam, namazom in celo sladicam, v katerih lahko zamenja maslo. Na ta sadež prisegajo privrženci LCHF- in ketonske diete, saj vsebuje ogljikovih hidratov le za vzorec. V naši presni tortici je skrit v nadevu, kjer ga zaradi dodatka kakava večina ne bo prepoznala.

sladkih5 Čokoladna torta z avokadom.jpg
Vitamix
Torta z avokadom

Priprava: 25 minut + čas za počitek v hladilniku

Sestavine: 350 g mletih lešnikov, 120 ml + 1 žlica kokosovega olja, 1 ščepec soli, 150 g posušenih datljev, 1 vaniljin strok, 120 ml agavinega soka, 5 avokadov, 100 g grenkega kakava v prahu, 3 žlice mletih jagod goji.

Priprava: Lešnikom dodamo žlico kokosove maščobe in sol. Zmes stresemo v okrogel pekač, na tortno dno. Dobro potlačimo. Kokosovo olje, datlje, sredico vaniljevega stroka in agavin nektar ukašimo. Stresemo v skodelo. Dva in pol avokada olupimo ter meso stresemo v mikser. Zmiksamo in dodamo datljevi zmesi. Premešamo in ponovimo postopek še s preostalim avokadom. Dodamo kakav in jagode goji ter premešamo. Nadev enakomerno namažemo na lešnikovo tortno dno. Pokrijemo s folijo in čez noč postavimo na hladno. Narežemo tik pred serviranjem.

Objavljeno v reviji Zarja št. 14, 2. 4. 2019.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.