© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Na pikniku razvajajte s slastnimi kvinojinimi nabodali!


Revija Maja
8. 6. 2018, 16.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Pripravite jed, ki bo teknila tudi hladna. Danes pripravljamo kvinojina nabodala, s katerimi lahko postrežete tudi na pikniku.

kroglice s kvinojo.jpg
Dreamstime

Kvinojina nabodala

60 min

Sestavine za 4 osebe:
200 g kvinoje
1 konzerva (425 ml) čičerike
4 žlice olivnega olja
2 rdeči čebuli
½ zelene paprike
1 žlica limoninega soka
sol, poper
1 rdeč feferon
1 žlica sladkorja
500 g pasiranega paradižnika
1 žlica svežega sesekljanega majarona

Priprava:

1. Kvinojo prelijemo s 300 ml vrele vode. Čičeriko splaknemo z mrzlo vodo in odcedimo, ukašimo jo z žlico olja.

2. Čebulo olupimo, papriki odstranimo semena. Oboje sesekljamo.

3. Kvinojo, čičerikin pire, papriko in eno sesekljano čebulo zgnetemo v čvrsto maso, ki smo ji dodali limonin sok, sol in poper.

4. Iz mase oblikujemo 24 kroglic, ki jih nanizamo na lesena nabodala. Položimo jih v pekač, obložen s papirjem za peko, in premažemo z dvema žlicama olja.

5. Pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj, od 25 do 30 minut. Vmes obrnemo.

Preberite tudi: Okus po poletju s sladicami iz češenj. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.