© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Najnovejše

  • 25. jun 2009

  • 17:54
    Ribezov džem
    jana · Nasveti

    Ribezov džem

    Ko na vrtu (domačem ali sosedovem) dozori rdeči ribez, ga je običajno toliko, da se ga lahko najemo do sitega, uporabimo pa ga tudi za pripravo osvežujoče kiselkastih sladic.

    13:33
    Šelinka
    jana · Nasveti

    Šelinka

    Šelinka je aromatična enolončnica iz listov in gomoljev zelene (v kraškem narečju se imenuje šelin), v kateri lahko kuhamo pršut, klobase, kraško panceto ali kos svinjskega mesa.

    11:18
    Na kavi z Janom Plestenjakom
    jana · Ljudje

    Na kavi z Janom Plestenjakom

    Jan Plestenjak, podalpski ljubimec s solznimi očmi... Mit o sebi je treba vzdrževati, ne pa verjeti vanj, pravi. In še naprej, kljub zrelejšim letom, povzroča dekliško drhtenje.

    11:00
    Kuharska diva Nigella Lawson
    jana · Ljudje

    Kuharska diva Nigella Lawson

    Atraktivna kuharska diva Nigella Lawson je skoraj tako priljubljena kot Jamie Oliver. Njena kuhinja je pogosto pravo prizorišče greha, ki se posmehuje trendom zdravega prehranjevanja.

    09:40
    Vici o sosedih
    jana · Ljudje

    Vici o sosedih

    Vsi narodi tega sveta poznajo šale na račun svojih sosedov. Nekatere so zelo grobe, druge pravzaprav dolgočasne. Na naš račun se na primer (in na žalost) šalijo zgolj Hrvati.

    01:00
    Zdravljenje razmerja med človeštvom in Zemljo
    jana · Alter

    Zdravljenje razmerja med človeštvom in Zemljo

    Čeprav bi se Marko Pogačnik, umetnik iz Šempasa, znan tudi kot oče slovenskega grba, najraje izognil izrazu zdravitelj zemlje, je z njim še najlaže opisati to, kar počne zadnja desetletja in po čemer ga poznajo tako doma kot po svetu.


    © 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

    Vse pravice pridržane.