
Najnovejše



Ribezov džem
Ko na vrtu (domačem ali sosedovem) dozori rdeči ribez, ga je običajno toliko, da se ga lahko najemo do sitega, uporabimo pa ga tudi za pripravo osvežujoče kiselkastih sladic.



Bizeljski ajdov kolač
Ajdov kolač je še ena od okusnih jedi, s katerimi se na Bizeljskem že od nekdaj sladkajo.

Krhka pogača z rukolo
Na drobno narezano rukolo dodajamo številnim jedem in solatam, saj je prijetno pikantna in popestri okus.

Na kavi z Janom Plestenjakom
Jan Plestenjak, podalpski ljubimec s solznimi očmi... Mit o sebi je treba vzdrževati, ne pa verjeti vanj, pravi. In še naprej, kljub zrelejšim letom, povzroča dekliško drhtenje.

Kuharska diva Nigella Lawson
Atraktivna kuharska diva Nigella Lawson je skoraj tako priljubljena kot Jamie Oliver. Njena kuhinja je pogosto pravo prizorišče greha, ki se posmehuje trendom zdravega prehranjevanja.


Vici o sosedih
Vsi narodi tega sveta poznajo šale na račun svojih sosedov. Nekatere so zelo grobe, druge pravzaprav dolgočasne. Na naš račun se na primer (in na žalost) šalijo zgolj Hrvati.




Za pasijon imamo, za vrtce ne
V škofjeloških vrtcih je prostora zmanjkalo kar za 167 otrok, med njimi so zavrnili vlogo vsem otrokom letnik 2008.

Zdravljenje razmerja med človeštvom in Zemljo
Čeprav bi se Marko Pogačnik, umetnik iz Šempasa, znan tudi kot oče slovenskega grba, najraje izognil izrazu zdravitelj zemlje, je z njim še najlaže opisati to, kar počne zadnja desetletja in po čemer ga poznajo tako doma kot po svetu.










