Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Najnovejše

  • 1. mar 2012

  • 11:20
    i-MiEV na Pikes Peak

    i-MiEV na Pikes Peak

    Mitsubishi je napovedal, da se bodo udeležili legendarne dirke Pikes Peak International Hill Climb. To pa ne bi bilo nič čudnega, če se ne bi odločili za prototip i-MiEV, ki je osnovan na serijskem i-MiEV, ki je že v prodaji na Japonskem, v ZDA in v Evropi.

    11:11
    Karavanski cruze

    Karavanski cruze

    Chevrolet je objavil fotografijo novega cruzea, ki bo na voljo tudi v karavanski različici. 1.500 litrov prtljažne prostornine bo poskrbelo za vse, ki jim vedno manjka prostora. Uradna predstavitev bo na ženevskem avtosalonu (8.-18.3.). Z dobro opremljenostjo in orientacijo na bistvo vozila bo prepričal vse, ki za svoj denar želijo čimveč.

    11:01
    Najhitrejši ferrari vseh časov

    Najhitrejši ferrari vseh časov

    Ferrari je končno razkril naslednika 599, ki se uradno imenuje F12 berlinetta. Ferrari pravi, da je to najmočnejši ferrari, ki so ga kadarkoli zgradili, poganja pa ga 6,2-litrski V12 motor, ki proizvede objestnih 544 kW moči. Drugi podatki? 0-100 v 3,1 sekunde, rdeče območje šele pri 8.700 vrtljajih!

    00:00
    chilli-2438001_1920_1115x560_acf_cropped.jpg

    Pekoča strast

    Pekoča paprika, feferon, čili ali pravilneje čile, je strast. Tisti, ki imamo radi pekoče, se ne moremo odreči užitku pekočih okusov, ki nam ga ponujajo številne vrste pekočih paprik. Pekočina je lahko nežna, lahko pa tudi tako močna, da postane že kar nevarna. Tisti, in teh je v Sloveniji večina, ki papričic ne marajo, tega pekočega kulinaričnega užitka ne morejo razumeti in ga tudi nikoli ne bodo mogli razumeti, saj zaznajo le nepotrebno« pekočino. Seveda so tudi tisti, ki zmorejo užiti najbolj pekoče papričice, njihova odpornost proti pekočini pa je že kar strašljiva.

    00:00
    pica_1115x560_acf_cropped.jpg

    Pica

    Vsak ima svojo najljubšo – s testom, tankim kot list ali za prst debelim, z le tremi sestavinami ali s toliko obloge, da se komaj obdrži na pici. Pomembno je dobro, ravno prav mehko in ravno prav hrustljavo testo in kakovostne sestavine. Ostalo je v rokah domišljije.


    © 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

    Vse pravice pridržane.