Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Za zdrava jetra in manj sladkorja v krvi


M.J.
26. 10. 2013, 09.45
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:52
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

V zimskih mesecih skoraj ni boljšega kot vitaminska bomba, ki se skriva pod imenom radič. Resda je nekoliko grenak, a vsebuje pomembne minerale, kalcij, železo, fosfor, kalij ter vitamine A, C in nekatere iz skupine B.

Radič prav tako spodbuja prebavo in delovanje jeter ter znižuje delež sladkorja v krvi. Torej priskrbi vse, kar naš imunski sistem potrebuje v hladnih mesecih. Radič je grenak zaradi saharida intibina, ki pripomore k čiščenju organizma.

Hrustljavi listi radiča so zaradi barvne raznolikosti in močnega okusa odlični za pripravo v kombinaciji z drugimi vrstami solate in zelenjave, okus pa se lepo ujema tudi z gobami, s sadjem in siri. Kulinarični navdušenci radič pripravljajo tudi v toplih jedeh, kot prilogo, v rižotah ali kot nadev v polnjenih testeninah.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.