Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Bolezni / stran 311

otrok, dojenje.jpg

12 nasvetov proti raku

Vredno jih je upoštevati, kajti večina nasvetov iz Evropskega kodeksa zoper raka zmanjša tudi ogroženost s kroničnimi boleznimi, predvsem boleznimi srca in ožilja, ki so tudi sicer najusodnejše.

T.D.
3. 5. 2020, 15.02
ljutomer, koronavirus, dom-starejših, tomi-nemec, minister-tomaž-gantar
vestnik · Bolezni

V soboto v Sloveniji nobene potrjene koronavirusne okužbe, dva človeka sta sicer umrla. V Pomurju 181 okuženih

V soboto prvič po dveh mesecih od potrditve prve okužbe z novim koronavirusom v Sloveniji testiranja niso pokazala nobene nove okužbe. Testirali so 500 ljudi, skupno število doslej potrjenih okužb v državi torej ostaja 1439. Sta pa v soboto dve osebi s covidom-19 umrli, skupaj doslej 96. 59 oseb s to boleznijo je bilo v soboto v bolnišnici.

STA, Vestnik.si
3. 5. 2020, 11.41
93d52360d2efe1dbeb3dda6020eee95a.jpeg
kum24 · Zdravje

V prihodnjih tednih odprtje zobozdravniških ordinacij

V prihodnjih tednih bodo začele spet delati tudi zobozdravniške ordinacije. V Zdravstvenem domu Trbovlje so že pred časom naslovili prošnjo, če lahko opravljajo nujne zobozdravstvene storitve. Odgovora še niso prejeli.

sta/k.e.
3. 5. 2020, 08.27
petkovic vodilna.jpg

Kako so v horjulskem domu za ostarele zajezili koronavirus

Tanja Petkovič, dr. med., je izjemno prizadevna domska zdravnica, ki že 14 let dela v Domu starejših občanov Horjul. V njem so imeli tretji med domovi pozitivnega bolnika s covidom-19, a jim je uspelo okužbe zamejiti. Tanja pravi, da se brez vseh sodelavcev, ki so nesebično sprejeli posebne okoliščine dela in delali v dobrobit stanovalcev doma, ne bi izteklo tako dobro.

Alenka Sivka / Revija Zarja
1. 5. 2020, 20.10
piščančja nabodala
vestnik · Bolezni

Uprava za varno hrano opozarja na salmonelo v mesnih pripravkih

Uprava za varno hrano je v štirih vzorcih mesnih pripravkov ugotovila prisotnost salmonele. Kot so poudarili v sporočilu, se salmonela z ustrezno termično obdelavo uniči, zato živilo v tem primeru ne predstavlja tveganja za zdravje ljudi. Kljub temu potrošnikom priporočajo, naj živila s salmonelo zavržejo.

STA
30. 4. 2020, 19.52

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.