
Nostalgija: s staro metodo do čistih kuhinjskih krp

Se še spomnite, kako fantastične so bile kuhinjske krpe nekoč? Gospodinje so za njihovo belino skrbele z metodo, ki še ni povsem potonila v pozabo.
##IMAGE-2106186##
Če se jezite nad krpami, ki slabo vpijajo in na posodi ter jedilnem servisu puščajo vlažne sledi, potem se nemara večkrat spomnite na kvaliteto krp iz svoje mladosti. Še posebej fantastične so bile reciklirane krpe iz vreč, v katerih so prodajali pralni prašek. Se spomnite? Naj vam obudimo spomin z zgornjo fotografijo, ki vam bo zagotovo vzbudila malce nostalgičnih skomin.
In kako to, da so znale nekoč gospodinje tako krasno poskrbeti za trdovratne madeže na krpah? Ne dvomimo, da poznate odgovor. Naše babice so se posluževale kuhanja krp na štedilniku. V lugu, po domače. Z nadgradnjo postopka je metoda v nekaterih gospodinjstvih še vedno aktualna, le da v vodo poleg pralnega praška dodajajo tudi sodo bikarbono, belilo in jedilno olje.
Preberite tudi
Najbolj brano
Trenutno
9 °C
Deževno
torek, 11. 3
Deževno
sreda, 12. 3
Deževno
četrtek, 13. 3
Oblačno
7-dnevni obeti