© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zelenjavni žlikrofi v sirovi omaki


Jana
12. 11. 2009, 12.31
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Tradicionalna slovenska jed za vegetarijance.

Zelenjavni žlikrofi v sirovi omaki
-Sestavine za testo: 10 do 12 dag moke + 1 jajce + 1 do 2 žlici vode; za nadev: mešana kuhana zelenjava + 2 dag maščobe + 3 dag čebule + 1 dag drobtin + sol + peteršilj + poper
-Priprava: Iz moke, jajc in vode naredimo testo za rezance, ga razvaljamo ter namažemo z beljakom. Sestavine za nadev zmešamo. Iz nadeva oblikujemo kroglice in jih v razdalji dveh prstov polagamo na polovico testa. Kroglice nato pokrijemo s preostalim testom, robove pa stisnemo, da se sprimejo. S kolescem zarežemo pravokotnike in jih oblikujemo v žlikrofe. Zakuhamo jih v vrelo juho ali slan krop. Kuhamo jih 10 do 15 minut. Čez zelenjavne žlikrofe na krožniku polijemo sirovo omako, ki jo pripravimo iz sladke smetane, sira za topljenje, belega vina in konjaka.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.