Zelenjavni žlikrofi v sirovi omaki
Jana
12. 11. 2009, 12.31
Posodobljeno
Tradicionalna slovenska jed za vegetarijance.

-Priprava: Iz moke, jajc in vode naredimo testo za rezance, ga razvaljamo ter namažemo z beljakom. Sestavine za nadev zmešamo. Iz nadeva oblikujemo kroglice in jih v razdalji dveh prstov polagamo na polovico testa. Kroglice nato pokrijemo s preostalim testom, robove pa stisnemo, da se sprimejo. S kolescem zarežemo pravokotnike in jih oblikujemo v žlikrofe. Zakuhamo jih v vrelo juho ali slan krop. Kuhamo jih 10 do 15 minut. Čez zelenjavne žlikrofe na krožniku polijemo sirovo omako, ki jo pripravimo iz sladke smetane, sira za topljenje, belega vina in konjaka.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Prijava
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se