Nasveti

Moj najljubši recept: Domači slivovi cmoki

Lara Jelen
8. 9. 2024, 05.00
Deli članek:

»Moja najljubša jed so domači slivovi cmoki,« brez kančka dvoma pove Mare Kopša. »Poleti, ko obrodijo slive in mi od kosila vedno ostane pire krompir, mu dodam le moko in vse skupaj pregnetem. No, pa sem si že napravil 'lušte'!« Tekst: LARA JELEN

Profimedia
Slivovi cmoki

Sestavine

  • ½ kg pire krompirja
  • 150 g moke (približno, Mare dela po občutku)
  • ½ kg sliv
  • med
  • cimet
  • maslo
  • drobtine

Priprava

1. Pire krompirju dodamo toliko moke, da nastane voljno krompirjevo testo, ki ga lahko lepo oblikujemo.
2. Slive izkoščičimo, v vsako dodamo žličko medu in ščepec cimeta ter jo ovijemo v testo, tako da oblikujemo kroglo.
3. Kuhamo pri zmerni temperaturi, dokler cmoki ne priplavajo na površje. Potem jih odcedimo ter prepražimo na maslu in drobtinah.
4. Slivove cmoke na krožniku prelijemo z medom in posujemo s cimetom.

NAMIG

Krompirjevemu testu lahko dodamo tudi jajce, ki bo zmes še malce bolj povezalo.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana,   št. 36, 3. september 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!

Zanimivosti

Andrej Vodušek, Sanja Brezočnik, Nejc Tisu, Štefan Šarkezi, Rok Pintar, Filip Koza
Pomembne mejnik

Rekord za Radio 1 80's: Slovenci vse bolj obožujemo hite iz osemdesetih

Foto 1
Zanimivosti

25 let Božičnega jogurta Zelene doline prinaša praznično knjigo Skrivnostni božični recept

image0
Pohitite

Le še 500 vstopnic za Aktualov rojstnodnevni koncert

par, odnosi, prepir
Partnerstvo

Rutina in samoumevnost sta eni najpogostejših uničevalk odnosov

plesalca
Plesna prvaka

Plesalca Maša Kastelic in Akim Pekunov: Delo na sebi je neskončna pot

taklamakan-desert
Veliki zeleni zid

Kitajci končali gigantski projekt, ki so ga začeli leta 1978