Podlaga je preprosto piškotno testo, nanj damo skutno kremo, povrh pa sveže sadje. Uporabimo, kar imamo na razpolago, lahko jagode, borovnice, rdeči ribez ali maline.
Sestavine
za testo:
· 150 g maslenih piškotov
· 50 g masla
· lupinica ene bio limone
za nadev:
· 250 g skute
· 150 g (približno) maskarponeja ali kremnega sirčka
· 150 ml stepene sladke smetane
· 150 g bele čokolade
za povrh:
· 250 g svežega sadja
· žlica limoninega soka
· 2–3 žlice sladkorja
Priprava
1. Maslene piškote zdrobite v multipraktiku, jih dajte v skledo in prelijte s stopljenim maslom. Ker mi je všeč limonin okus, sama zraven nastrgam še lupinico ene bio limone, vendar jo lahko tudi izpustite. Vse sestavine zmešajte in stresite v s peki papirjem obložen model za torte. Z žlico ali kozarcem potlačite na dno.
2. V skledi posebej gladko zmešajte skuto in kremni sir. Vmešajte še stopljeno belo čokolado in nato še stepeno sladko smetano. Zmes prelijte po piškotnem testu in poravnajte. Postavite čez noč v hladilnik. Pred serviranjem obložite s svežim sadjem.
3. Če nimate svežega, lahko uporabite tudi zamrznjeno sadje. V primerno kozico dajte kar zamrznjene sadeže, nekaj žlic sladkorja in malo limoninega soka. Kuhajte, da se vse stopi in malce zgosti. Preden polijete po torti, počakajte, da se ohladi na sobno temperaturo.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 25, 18. junij, 2024.