Italijansko kostanjevo pecivo
Jana
30. 10. 2010, 09.35
Posodobljeno
V Italiji ga obožujejo že od starega Rima naprej.

Priprava: Z maslom namažemo en večji ali dva manjša pekača in ogrejemo pečico na 180 stopinj C. V posodo z zaobljenim dnom stresemo kostanjevo moko ter počasi dolivamo mleko in vodo, ki smo ju pred tem zmešali. Dobro mešamo, da ni grudic. Dodamo še sladkor, olje, na koščke narezane mandarinine krhlje, rozine in polovico pinjol. Maso vlijemo v pekač in jo na koncu, preden začnemo peči, posujemo s preostalimi pinjolami.
Pečemo od 25 do 30 minut in ohladimo. Ko je mrzlo, vzamemo iz pekača in postrežemo.
Nasvet: Če nimamo kostanjeve moke, lahko maso za pecivo naredimo iz 200 g kostanjevega pireja in nekoliko manjše količine mleka in vode ter pri enaki temperaturi pečemo 40 minut.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Prijava
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se