FOTO: Dan slovenske hrane v Pedenjpedu




V šolah in vrtcih ter številnih podjetjih in drugih ustanovah so danes obeležili dan slovenske hrane. Poleg tradicionalnega slovenskega zajtrka, ki ga sestavljajo kruh, mleko, maslo, med in jabolka, so v treh največjih enotah novomeškega vrtca Pedenjped (fotografije so iz enote Pedenjped) pripravili tudi kuharske in druge ustvarjalne delavnice ter celo mini tržnico, na kateri so se predstavili njihovi lokalni dobavitelji hrane.
Tradicionalni slovenski zajtrk in dan slovenske hrane obeležujemo vsak tretji petek v novembru. Tradicionalni slovenski zajtrk, ki poteka že peto leto zapored, je prerasel v dan slovenske hrane, ki ga obeležujemo četrtič. Nastala sta na pobudo Čebelarske zveze Slovenije in se vse bolj širita tudi med drugimi evropskimi državami.
Lani je tradicionalni slovenski zajtrk pripravilo 667 vzgojno-izobraževalnih zavodov, ki jim je kmetijsko ministrstvo povrnilo stroške, veliko pa je bilo tudi tistih, ki so projekt v celoti izpeljali s pomočjo donacij. Tradicionalni zajtrk je tako pojedlo 257.000 otrok v vrtcih in osnovnih šolah.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se