Trnovska vas, Ločič: Ognjeni zublji odnesli družinski kruh
Nedelja se je pri Kocmutovih ali po domače Bračkovih v Ločiču začela praznično z bogato obloženo mizo velikonočnih dobrot, nato pa se izrodila v njihovo najhujšo moro.

»Hlev je bil prazen, saj smo novo pošiljko 13.000 piščancev pričakovali šele čez dva dni (v torek, op. p.). Ker potrebujejo zelo toplo okolje, nekje med 32 in 35 stopinjami, sem šla po zajtrku v hlev in zakurila v peči, da bi se prostor do njihovega prihoda dovolj segrel. Dvakrat sem preverila, ali je vse v redu, ko pa sem iz hiše stopila tretjič, sem zagledala dim in v trenutku mi je bilo jasno, da bo kmalu zagorelo. In tudi je,« pretresena in s solzami v očeh pripoveduje Marija Kocmut.
Kritične priprave na uhlevitev piščancev
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se