Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

16. Ovčje-kozji bal na Borlu: Najboljši golaž skuhali radioamaterji


Mojca Zemljarič
15. 7. 2018, 08.20
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Prvo soboto v juliju so na Borlu priredili tradicionalni Ovčje-kozji bal. Letošnji je bil že 16 zapovrstjo, organizirala sta ga Društvo rejcev drobnice Haloze in Društvo za oživitev gradu Borl.

1531642894_mz_kozji_bal.jpg
Arhiv Štajerskega Tednika

Lepo vreme in prijaznost organizatorjev ter vsakoletna dobra izvedba so zagotavljali za še eno uspešno izvedeno prireditev. Dvorišče gradu Borl je bilo ta dan polno življenja, dogodek je pritegnil obiskovalce vseh generacij. Pripravili so razstavo drobnice, tekmovanje v kuhanju golaža, prikaz striženja ovac in razglasili naj rejca. Strokovna komisija pod vodstvom mag. Marjete Žinko je pretehtala, da lento naj rejca v kategoriji veliki rejci podelijo kmetiji Slavka Belšaka z Gorenjskega Vrha, med malimi rejci pa kmetiji Alojza Krajnca iz Slatine. V kuhanju golaža iz mesa drobnice so se pomerile tri ekipe. Najboljšega je skuhala ekipa radioamaterjev iz Cirkulan, drugouvrščena je bila kuharska ekipa kmetije Bedrač iz Slatine, tretje mesto je pripadlo članicam Društva gospodinj Cirkulane. Priredili so tudi kulturni program.

Preberite več v Štajerskem Tedniku


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.