Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recesija in sladoled; še vedno po 80 litrov na dan


lokalno
Prispevek smo v sklopu prakse na Studiu D pripravili Simon Bobnar, Matej Račič in Matej Grilc, dijak
26. 5. 2011, 14.10
Posodobljeno
27. 05. 2011 · 11:25
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

img_8600.jpg
Arhiv Lokalno.si
IMG_8600
img_8624.jpg
Arhiv Lokalno.si

Živo srebro se je povzpelo v poletne višave in obiskali smo tri novomeške slaščičarne, ki so v teh vročih dnevih zelo obiskane, saj vsakdo išče nekaj osvežujočega - in najboljše osvežilo je zagotovo sladoled.

Obiskali smo slaščičarno Pri Adrianu, Gostišče na trgu in slaščičarno Malaga. Povprašali smo jih o pripravi in prodaji sladoleda. Ugotovili smo, da se recesija tudi pri prodaji sladoleda zelo pozna. Kje so časi, ko smo imeli še dobri stari tolar in ko smo za kepico sladoleda odšteli samo 100-120 SIT, preračunano je to bilo samo 0,40-0,50 €, a danes je sladoled dražji. Kepica sladoleda stane od 0,80-1,00 €, kar je 100% dražje.

Vse tri slaščičarne, ki smo jih obiskali, same pripravljajo sladoled in pravijo, da je za pripravo petlitrske posode potrebnih samo 10-15 minut, saj skoraj vse opravijo stroji. Normalno je, da imajo sladoled najraje otroci in mladostniki, ki najpogosteje obiskujejo slaščičarne popoldne in zvečer. Najbolj priljubljeni okusi pa sta klasična vanilija, čokolada in na splošno mlečni sladoledi. Slaščičarne so nam zaupale, da v najbolj vročih dnevih prodajo tudi do 80 litrov sladoleda oz. 15 posod.

img_8620.jpg
Arhiv Lokalno.si

Po čudovitem dnevu preživetem v slaščičarnah smo si tudi sami privoščili porcijo in ugotovili, da imamo v Novem mestu zelo okusen sladoled:)


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.