© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kulinarika / stran 292

fausto-arrighi_1115x560_acf_cropped.jpg

Fausto Arrighi, italijanski Michelinov kulinarični vodnik

Fausto Arrighi je dolgoletni prvi mož italijanskega Michelinovega kulinaričnega vodnika; v šestintridesetih letih je dan za dnem obiskoval najboljše italijanske restavracije in ocenjeval, kdo si s svojo kulinariko resnično zasluži slovito Michelinovo zvezdico. Zadnjih deset let je kot direktor odbora za podeljevanje Michelinovih zvezdic odločal o usodi mnogih slavnih italijanskih chefov. Ko se je leta 2013 upokojil, je postal eden najbolj zaželenih kulinaričnih svetovalcev. Junija 2015 se je v Sloveniji ustavil na vinsko-kulinaričnem festivalu Izbor.

Urška Petelin
17. 7. 2018
poletni-kozarec-piva-A_1115x560_acf_cropped.jpg

Poletni kozarec piva

V senci poletnega popoldneva v mestu, ko toplota kar seva s pločnikov, ob zvokih škržatov na jadranski obali z bosimi stopali in slamnikom na glavi, na celodnevnem pikniku s prijatelji ali po napornem dnevu v službi sredi vročinskega vala – poleti se nam še bolj kot sicer prileže osvežilen kozarec piva! Vse vrste piva pa niso najprimernejše za poletno vročino, ko mehurčkom v kozarcu svoje čare doda še razgreto poletno sonce ...

Urška Petelin
17. 7. 2018
iz-jadranskega-morja-do-prodajnega-pulta-A-1_1115x560_acf_cropped.jpg

Iz (Jadranskega) morja do prodajnega pulta

Slovenci smo zaljubljeni v Jadransko morje, v njegovo prodorno modrino, v čudovite plaže, ki jih obliva, in v ribe, ki v njem plavajo. V Sloveniji ima enega najbolj pestrih izborov rib, rakov in školjk iz Jadranskega morja ribarnica E. Leclerc, ki ponuja ribe iz Dalmacije, s Kvarnerja in iz Slovenije.

Urška Petelin
17. 7. 2018
govedina-na-zaru-2_1115x560_acf_cropped.jpg

Govedina, kraljica žara

Pred časom smo se v polnem številu zbrali v Vili Podvin na delavnici o zorjenju govedine. Nadstrešek nas je varoval pred dežjem, a ob omamnih dišavah s treh različnih žarov smo na vreme pozabili. V najbolj napetih trenutkih peke govedine so najbolj zavzeti udeleženci delavnice pogumno stopili izpod nadstreška pod dežne kaplje in vneto poslušali in opazovali Uroša Štefelina pri peki prvih kosov govedine.

Darko Petelin
17. 7. 2018
kako-shranimo-svezo-meto_558x620_acf_cropped.jpg

Kako shranimo svežo meto

V: Na tržnici po navadi kupim velik šop mete. Sveža ostane le dan ali dva in jo nazadnje zavržem. Kako naj jo shranim, da bo ostala sveža vsaj do naslednjega tedna, ko spet obiščem tržnico?

Eva Lunc
17. 7. 2018
ali-so-pesini-listi-uzitni_558x620_acf_cropped.jpg

Ali so pesini listi užitni?

V: Pesini listi so videti zelo privlačni, doslej sem jih vedno zavrgla, a sem pomislila, da so morda celo užitni. Ali jih lahko jemo in kako jih pripravimo?

Eva Lunc
17. 7. 2018
pretrd-sorbet_558x620_acf_cropped.jpg

Pretrd sorbet

V: Poleti pogosto pripravljam sorbete, a se mi v zamrzovalniki vedno strdijo, da so trdi kot kamen. Kaj lahko storim, da bo sorbet mehkejši?

Eva Lunc
17. 7. 2018
osladkorjeni-cvetni-listi-vrtnic_558x620_acf_cropped-1.jpg

Osladkorjeni cvetni listi vrtnic

V: Na vrtu nam cveti veliko vrtnic in domislila sem se, da bi cvetove osladkorila in jih uporabila za okrasitev tort. Hvaležna bi bila za navodila, kako se pripravijo osladkorjeni cvetni lističi vrtnic in za več idej, kako jih lahko uporabim v kuhinji.

Eva Lunc
17. 7. 2018
Horoskop.jpg

ASTRO NASVETI: od 16.7. do 22.7.2018

Umirjen teden se obeta, brez večjih pretresov in spreminjanj. Koristno je, da vse, kar ste dosegli ali želite spremeniti v življenju, sedaj redno dnevno vpeljujete v življenje. Prvi krajec v četrtek vam bo držal podporo pri tem.

Andreja Novak, energijska svetovalka
16. 7. 2018, 09.29

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.