© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kulinarika / stran 285

socno-slovo-od-poletja-A_1115x560_acf_cropped.jpg

Sočno slovo od poletja

Ko poletje jemlje slovo, nam natrosi najbolj aromatično sadje, v katerem so se v sončnih mesecih zbirali okusi. Nekaj žlahtnega je v globoko škrlatnih in vijoličastih odtenkih fig, sliv in robidnic, ki dišijo na robu gozdne jase. Nadomestijo živahne rdeče in oranžne sadeže visokega poletja in napovedujejo jesen, ki je že pred vrati. Uživajmo v teh sadežih, ki niso le za v sladice, ampak se čudovito obnesejo tudi v slanih jedeh. Bodimo ustvarjalni in tudi malo pustolovski in odkrijmo nove kombinacije okusov!

Katja Jenčič
5. 9. 2018
kuhanje-s-cokolado_558x620_acf_cropped.jpg

Kuhanje s čokolado

V: V receptih za slaščice opažam, da je med sestavinami nekaterih receptov navedena čokolada z določenim deležem kakava, v drugih pa piše le, da potrebujemo temno čokolado. Zanima me, zakaj te razlike in ali lahko temno čokolado nadomestim z manj grenko?

Eva Lunc
5. 9. 2018
chilli-650004_1920_558x620_acf_cropped.jpg

Semena čilija

V: V receptih je pogosto zapisano, da je čiliju treba odstraniti semena. Zakaj je to potrebno?

Eva Lunc
5. 9. 2018
ženska.jpg

Astro nasveti od 3.9. do 9.9.2018

Za začetek tedna zaključujte stvari, dejavnosti, ki so potrebne. Oddajte poročila, pokličite ljudi, s katerimi morate zaključiti določene naloge.

Andreja Novak, energijska svetovalka
3. 9. 2018, 16.59

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.