© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Najbolj okusna ajvarjeva abeceda
Čas branja 1 min.

Ajvarjeva rulada


Oglasno sporočilo
16. 10. 2018, 10.30
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

V nagradni akciji v revijah Zarja, Maja in Bodi zdrava smo vas povabili, da nam pošljete recepte za jedi, pri katerih se vam zdi ajvar nepogrešljiva sestavina. Vaše predloge smo vestno zbirali in zdaj lahko zapišemo, da smo z vašo pomočjo sestavili najbolj okusno ajvarjevo abecedo – z imeni receptov od A do Ž!

rulada 1.png
Promocijski material
Rulada

Pošiljatelja oziroma pošiljateljico po ene izbrane jedi za vsako črko naše ajvarjeve abecede smo razveselili s kompletom obeh ajvarjev (pekočega in nepekočega) Bakine tajne, tri najbolj izvirne recepte pa nagradili z bogatim darilnim paketom izdelkov blagovne znamke Bakina tajna. In kdo so naši trije izbranci?

Posebej so nas navdušili pita Marije Šalehar, rulada Janeza Jagodica in mafini Mateje Novak. Recepte zanje najdete v nadaljevanju, seveda pa ste vabljeni, da jih tudi sami preizkusite.

ajvar nepekoči BT Domaci Ajvar Blagi 550g SLO.JPG
Bakina tajna
V izdelkih Bakine tajne ne boste našli dodanih konzervansov, umetnih barvil in arom.

Tokrat vam predstavljamo recept za ajvarjevo rulado Janeza Jagodica z Visokega: 

Ajvarjeva rulada

Sestavine:
5 jajc
sol
5 žlic moke
1 pecilni prašek
nekaj žlic kisle smetane
3 žlice ajvarja

Za nadev:
nekaj žlic kisle smetane
nariban sir
2 stroka česna
nekaj vejic peteršilja

ajvar rulada 5 (1).jpg
Marjana Romanović
Ajvarjeva rulada

Priprava:
1. Ločimo rumenjake od beljakov in slednje stepemo v sneg. Za biskvit zmešamo z mešalnikom rumenjake, sol, dodamo moko, pecilni prašek, nekaj kisle smetane in ajvar. Nazadnje vmešamo sneg.
2. Biskvit pečemo 12 minut na 180 stopinjah Celzija.
3. Pečen biskvit zvrnemo na krpo, zavijemo v zvitek in počakamo, da se ohladi.
4. Biskvit razvijemo in premažemo s kremo, ki jo pripravimo iz kisle smetane, naribanega sira, pretlačenega česna in sesekljanega peteršilja. Rulado shranimo v hladilnik in jo potem narežemo na rezine.

Ali veste vse o ajvarju? www.ajvar.com


Skrivnost Bakine tajne

Bakina tajna je priznana blagovna znamka sadnih in zelenjavnih shrankov. Ajvarje, sladke džeme, sokove in sadne namaze pripravljajo v duhu tradicionalne kuhinje naših babic, na naraven in domač način, saj želijo ohraniti najboljše iz plodov narave.
Sadje in zelenjavo obirajo ročno, skrivnost priprave pa je v počasnem kuhanju pri nizkih temperaturah, s čimer se ohranijo hranljive lastnosti plodov.
V izdelkih Bakine tajne ne boste našli dodanih konzervansov, umetnih barvil in arom, rezultat tega pa so slastni, okusni in zdravi shranki. Polnijo jih v prepoznavne kozarčke, ki prinašajo na mize duh kulinarične tradicije naših babic.
Delikatese Bakine tajne poznajo vsi gastronomski avanturisti in gurmani, ki uživajo v kakovosti balkanske kuhinje.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.