Najnovejše

10. 9. 2024

23:56

·
torek, 10. september 2024
božič-simbolična
Božični praznik 2024

Na kateri dan v tednu bomo letos praznovali božič?

Otroci, pa tudi nekateri odrasli, zagotovo že odštevajo dneve, ki nas ločijo do božiča. Pa poglejmo, na kateri dan bomo letos praznovali, vsaj za nekatere, najpomembnejši praznik v letu 2024.

23:40

·
torek, 10. september 2024
novo-leto-2025
Novoletni prazniki 2025

Dan dopusta na prvi petek v letu 2025 nam omogoča, da se na delovno mesto vrnemo šele šestega januarja

Koliko dni bomo po vstopu v leto 2025 še lahko preživeli doma?

22:11

·
torek, 10. september 2024
Donatella Versace
Si to res ti?

Donatella Versace vse bolj neprepoznavna

Italjanska oblikovalka Donatella Versace je med newyorškim tednom mode pritegnila veliko pozornosti s svojim videzom, ko se je pojavila na dobrodelnem dogodku fundacije Kering. Dogodek sta gostila igralka Salma Hayek in njen mož François-Henri Pinault, vendar je bila Donatella tista, ki je s svojim videzom zasenčila vse druge.

22:09

·
torek, 10. september 2024
Nancy Faeser, Olaf Scholz
Brez dogovora

Zaenkrat brez uspešnega dogovora med vlado in opozicijo glede strožje migracijske politike v Nemčiji

Nemška vlada in opozicija niso našli skupnega jezika o zaostritvi azilne in migracijske politike v Nemčiji. Vlada ne pristaja na celovito zavračanje migrantov na mejah, kar je bil ključen pogoj Krščansko-socialne unije (CSU) in Krščanskih demokratov (CDU), zato so zaključili z iskanjem rešitve, ki bi deloma zadovoljila obe strani.

21:43

·
torek, 10. september 2024
nemška meja
Nadzor na notranjih mejah

Razpad schengna? Na nemško potezo so se ostro odzvali Poljaki

Na nemško napoved uvedbe nadzora na vseh kopenskih meja so se danes odzvali tudi na Poljskem. Poudarjajo, da Poljska ne potrebuje poostrenega nadzora na meji, temveč večjo vključenost držav, kot je Nemčija, v varovanje in zaščito zunanjih meja EU.

21:40

·
torek, 10. september 2024
914652_208-predice-sd
Ovčja, mačja in celo pasja dlaka

V Cerknem se je to soboto pletlo, pelo in dobro jedlo

Društvo rejcev drobnice in razvojna agencija ICRA sta v soboto drugič zapovrstjo gostila vseslovensko srečanje predic. Domačini Cerkljani so mu dodali še tradicionalna festivala – Pajtičkafest in Pihnfest. Vse skupaj so začinili z obiljem domače kulinarike, prikazom starih opravil in večer zaključili s koncertom makedonskih trubačev.

20:52

·
torek, 10. september 2024
lovska puška
Bizaren incident pri Brežah

Koroška lovka z lovske preže v gozdu uzrla vojake in ustrelila

Avstrijski in nemški vojaki so se na skupnem urjenju na območju avstrijske Koroške zapletli v incident, za katerega je poskrbela 68-letna domačinka.

20:35

·
torek, 10. september 2024
tenis-wta-4-nase
Tenis

Vse štiri Slovenke izpadle že v prvem krogu: veliko razočaranje Erjavčeve

Potem ko je uvodni dan teniškega turnirja WTA 125 v Ljubljani z nagradnim skladom 100.000 evrov krojil dež, so danes organizatorji lahko v celoti izpeljali predviden spored. Vendar pa današnji razplet ni bil po godu domačega občinstva, saj so med posameznicami izpadle vse štiri slovenske igralke na čelu s prvo adutinjo Veroniko Erjavec.

20:30

·
torek, 10. september 2024
914655_208-resevanje2
Na hrbtu v dolino

Neprimerno oblečena in opremljena družina iz Nemčije se je podala po "kozjih poteh"; reševati so jih morali gorski reševalci

Potem ko so nad Zadnjo Trento v dežju vsi premočeni in utrujeni obtičali na višini 1600 metrov, je oče poklical na pomoč in lepo prosil, da pridejo ponje, ker sami ne morejo naprej. Drama štiričlanske nemške družine se je čez šest ur končala srečno, saj so jih bovški gorski reševalci našli, ogreli in jih varno pospremili v dolino. Najmlajšega so morali na koncu celo nositi na hrbtih.

20:18

·
torek, 10. september 2024
školjke-bisernice
Prednosti segrevanja

Italijani v segrevanju morja našli tudi poslovno priložnost

V italijanskih vodah bi lahko naslednje leto prvič začeli z gojenjem biserov, saj nameravajo izkoristiti dejstvo, da se je morje zagrelo do te mere, da je ugodno za gojenje školjk bisernic, ki so sicer "doma" v Rdečem morju in drugih toplejših morjih.

19:58

·
torek, 10. september 2024
paraolimpijci, sprejem, ljubljana
Fotogalerija

Sprejem slovenskih paraolimpijcev v Ljubljani

Z današnjim uradnim sprejemom za slovensko paraolimpijsko reprezentanco se je v Ljubljani končal projekt Pariz 2024. Z iger so se paraolimpijci vrnili z zlatom in bronom, poglede so že usmerili v Los Angeles 2028, odštevalnik za naslednje igre pa so nastavili na zimske v Cortini in Milanu čez leto in pol.

19:48

·
torek, 10. september 2024
Rebecca Cheptegei
Rebecca Cheptegei

Umrl tudi partner umorjene olimpijke: »Ta človek je mrtev, ker je umoril mojo hčerko«

Po tragični smrti ugandske maratonke Rebecce Cheptegei je danes umrl še njen krvnik in partner Dickson Ndiema Marangach.

19:18

·
torek, 10. september 2024
Janja Garnbret
Sprejem na Pikinem festivalu

Video: Janja Garnbret razkrila svoje načrte za olimpijske igre 2028

V Velenju so danes v okviru Pikinega festivala sprejel zlato olimpijko iz Šmartnega pri Slovenj Gradcu Janjo Garnbret.

18:40

·
torek, 10. september 2024
komen, primorska, vrnitev primorske
Poimenovanje ni ustrezalo zgodovinskim dejstvom

Poslanci odločili: Praznik, ki ga praznujemo 15. septembra, dobil novo ime

Poslanci v državnem zboru so odločili, da se bo praznik vrnitve Primorske k matični domovini, ki je tik pred vrati, preimenoval v praznik priključitve. Opozicija je novemu poimenovanju glasno nasprotovala, a so predlagatelji prepričani, da novo poimenovanje bolj ustreza zgodovinskim dejstvom.

18:35

·
torek, 10. september 2024
polaris-dawn-space-x
Polaris Dawn

SpaceX uspešno izstrelil zasebno posadko v vesolje; v petek načrtovan vesoljski sprehod

Danes zjutraj so štirje neprofesionalni astronavti v kapsuli SpaceX Crew Dragon uspešno poleteli v vesolje. Namen petdnevne misije podjetja Polaris Dawn bo preizkusiti nove modele vesoljskih oblek in opraviti tudi prvi zasebni vesoljski sprehod v zgodovini.

18:27

·
torek, 10. september 2024
AK
Kalvarija delavcev

Almir Kadirić že dva meseca sedi doma in čaka, medtem si ga podajajo med sabo

Almir Kadirić si je konec junija na delovnem mestu poškodoval ramo. Od takrat je v bolniškem staležu, zdaj pa vse bolj obupuje, saj bi moral na vsak specialistični pregled in poseg v sistemu javnega zdravstva čakati po več mesecev.

18:26

·
torek, 10. september 2024
danka, iskalna-akcija, banjsko-polje
Analiza

Kaj razkrivajo posnetki z usodnega dneva, ko je izginila mala Danka?

Srbska policija še vedno razrešuje misterij, tragedijo, ki se je konec marca letos odvila v Banjskem Polju pri Boru. Tam je brez sledu izginila dvoletna deklica Danka Ilić, primer pa je pretresel celoten Balkan in širše. Zdaj so znane nekatere nove podrobnosti.

17:55

·
torek, 10. september 2024
Urška Klakočar Zupančič
51 za in 22 proti

Novela zakona o parlamentarni preiskavi še drugič skozi parlamentarno sito

Poslanci so danes z 51 glasovi za in 22 proti danes vnovič potrdili novelo zakona o parlamentarni preiskavi, ki jo je v postopek vložila predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič. Na novelo, ki med drugim prinaša možnost naknadne ustavne presoje skladnosti parlamentarne preiskave, je namreč DS vložil veto.

17:40

·
torek, 10. september 2024
bruce willis 1a
Bruce Willis

Znan igralec kljub težki bolezni še vedno v središču pozornosti

Bruce Willis, znani ameriški igralec, se danes sooča z izjemno težkim izzivom. Po tem, ko so mu pred več kot letom dni diagnosticirali frontotemporalna demenca (FTD), se je redko pojavljal v javnosti.

17:21

·
torek, 10. september 2024
senior-denar
Konec leta

Zpiz opozoril na rok za vložitev zahteve za izplačilo zagotovljene vdovske pokojnine

Rok za oddajo zahtevka za izplačilo zagotovljene vdovske pokojnine se izteče 31. decembra 2024, v sporočilu za javnost opozarjajo na Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (Zpiz). Upravičence pozivajo, naj vlogo oddajo čim prej, saj se pokojnina začne izplačevati od prvega dne naslednjega meseca po oddaji zahteve. Če zahteve ne bodo vložili pravočasno, do izplačila ne bodo upravičeni.

17:08

·
torek, 10. september 2024
arriva, bohinj
Želijo hitre rešitve

Gorenjski župani s pritožbo: Prvi šolski dnevi so bili kaotični

Začetek novega šolskega leta je minil v znamenju težav z avtobusnimi prevozi, o katerih so poročali z več delov države. Kritike so letele tako na koncesionarje kot na Družbo za upravljanje javnega potniškega prometa (DUJPP). Župani občin zgornje Gorenjske so se zdaj obrnili na pristojno ministrstvo.

17:08

·
torek, 10. september 2024
maria-malmer-stenergard
Politične menjave

Po nenadnem odstopu Švedi imenovali novo ministrico za zunanje zadeve

Nova švedska zunanja ministrica je Maria Malmer Stenergard, ki je doslej vodila ministrstvo za migracije, je danes po koncu parlamentarnih počitnic naznanil predsednik vlade Ulf Kristersson, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Prejšnji teden je dosedanji zunanji minister Tobias Billström namreč presenetljivo odstopil in napovedal umik iz politike.

17:00

·
torek, 10. september 2024
Aloe vera
Zdravje

Vse skrivnosti čudežne aloe vere

Aloe vera se pogosto uporablja v kozmetičnih izdelkih, saj naj bi poskrbela za lepo kožo. Zakaj je ta rastlinski izvleček znan kot sredstvo za krepitev kože, zakaj naj bi pomagal v boju proti staranju kože in kakšne sestavine vsebuje ta čudežna puščavska lilija?

16:52

·
torek, 10. september 2024
ukraine-drone
Smrt ženske in trije ranjeni

Rusija poroča o sestrelitvi več kot 140 ukrajinskih dronov

Ruska zračna obramba je ponoči po navedbah obrambnega ministrstva nad državo sestrelila 144 ukrajinskih dronov, od tega 20 nad prestolnico Moskva. Od tam poročajo o smrti ženske in treh ranjenih. Vodja sveta za nacionalno varnost Sergej Šojgu je dejal, da je pogoj za začetek mirovnih pogajanj umik ukrajinske vojske z ruskega ozemlja.

16:41

·
torek, 10. september 2024
državni zbor, poslanci
Zakonodajne spremembe

Poslanci soglasno sprejeli novelo zakona o obnovi, kaj prinaša?

Poslanci so z 68 glasovi za in brez glasu proti sprejeli novelo zakona o obnovi, s katero želi vlada pospešiti obnovo po lanskih poplavah. Novela zakona širi nabor možnih kreditojemalcev ter podaljšuje veljavnost poroštvene sheme za kredite in ročnost kreditov na največ 25 let.

16:38

·
torek, 10. september 2024
ladja
»Nevarno« plovilo?

Na Hrvaškem razburja »stara, a izjemno redka« Brigit, ki so jo odvlekli iz Izole

Na Hrvaškem je za nekaj dvignjenih obrvi v zadnjih dnevih poskrbelo plovilo, ki naj bi se ga vsi otepali in naj bi skrivalo nevarne odpadke. Kot kaže, nič od tega ne drži.

16:11

·
torek, 10. september 2024
meghan, harry
Napetosti se nadaljujejo

Meghan in Harry na udaru kritik po objavi Katine zdravstvene novice

V zadnjih dneh so se kraljeve novice znova znašle v ospredju javnosti, saj je Kate Middleton, valižanska princesa, v čustvenem sporočilu naznanila, da je končala s kemoterapijo. V istem času pa sta svojo novico podelila tudi Harry in Meghan, kar je razjarilo oboževalce.

16:10

·
torek, 10. september 2024
luna
Astro

Lunini vplivi, medtem ko v mesecu zamenja 12 znamenj

Naša najbližja nebesna soseda Luna ima izjemen vpliv na naša življenja, astrološko znamenje, v katerem se nahaja v določenem trenutku, pa dodatno obarva njen vpliv.

15:33

·
torek, 10. september 2024
Selena Gomez in Benny Blanco
Spregovorila

Selena Gomez razkrila svoje zdravstvene težave: "Nikoli ne bom mogla roditi otrok"

Slavna pevka Selena Gomez je odkrito spregovorila o svojih zdravstvenih težavah, ki ji preprečujejo, da bi postala biološka mati.

15:16

·
torek, 10. september 2024
google
Zloraba prevladujočega položaja

Milijardna kazen Googlu, sodba je dokončna: To je "zmaga za Evropsko komisijo"

Sodišče EU je potrdilo sodbo splošnega sodišča, ki je leta 2017 pritrdilo odločitvi Evropske komisije, da družbi Google naloži 2,4 milijarde evrov globe, ker je zlorabila svoj prevladujoč položaj na več nacionalnih trgih spletnega iskanja.

15:13

·
torek, 10. september 2024
bmw
Avtomobilska industrija

Po Volkswagnu slabe vesti še iz drugega nemškega velikana BMW

V nemškem avtomobilskem velikanu BMW so znižali celoletno napoved poslovanja. Temu je botroval predvsem odpoklic približno 1,5 milijona vozil zaradi težav z zavorami.

14:54

·
torek, 10. september 2024
matjaz kek
Zanimivosti

#zVamiSmo: Brez uspešnega soočanja s pritiski ni vrhunskih rezultatov

Da je za doseganje vrhunskih (športnih) rezultatov vse pomembnejša mentalna moč, potrjujejo tudi izkušnje z letošnjega evropskega nogometnega prvenstva. Kot je ob začetku Lige narodov pojasnil Matjaž Kek, sta bila za dobro psihološko pripravljenost reprezentance, ki je prispevala k zgodovinskemu rezultatu letos poleti, ključni predvsem dobra povezanost ekipe in izjemna podpora navijačev.

14:28

·
torek, 10. september 2024
53966299073_191c9d052e_o
Zanimivosti

Strateško partnerstvo za razvoj celostnega biotehnološkega ekosistema v Sloveniji

Vlada Republike Slovenije in zavod Biotech Hills sta pretekli teden v okviru Blejskega strateškega foruma kot strateški odziv Slovenije za izboljšanje evropske gospodarske odpornosti, trajnosti in inovativnosti, podpisala pismo o nameri za skupno zavezanost pri razvoju celovitega ekosistema na področju biotehnologije in farmacije. Cilj skupnih prizadevanj bo, da Slovenija postane najprivlačnejša destinacija v Evropi za raziskave in razvoj, proizvodnjo ter investicije v zagonska, majhna, srednja in velika podjetja na tem področju.

14:26

·
torek, 10. september 2024
Tatjana Mlakar
Javno zdravstvo

ZZZS predlaga spremljanje stroškov po bolniku

V Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) so pripravili stališča o potrebnih sistemskih ukrepih za ohranitev in krepitev javnega zdravstvenega sistema. Predlagajo spremljanje stroškov po bolniku in spremembo zakonodaje, ki bi izvajalce zavezala, da morajo o njih poročati ZZZS, je povedala generalna direktorica zavoda Tatjana Mlakar.

14:19

·
torek, 10. september 2024
hodni bolnica zdravstvo
Izzivi zdravstva

Ob mesecu krvnih bolezni opozorila na pomanjkanje kadra

Ob mesecu krvnih rakov Društvo bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije ter Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo L&L opozarjata na izzive, s katerimi se spopadajo bolniki. Zaposleni v zdravstvu med drugim opozarjajo na pomanjkanje kadra, ki pa ga je treba tudi dostojno plačati, da bodo lahko zagotovili hitrejšo obravnavo bolnikov.

13:57

·
torek, 10. september 2024
1725889781-mm1-0883-1725889763171
Fotogalerija

Dež krojil prvi dan turnirja WTA 125 v Ljubljani

V Ljubljani se je včeraj začel najmočnejši teniški turnir v Sloveniji, WTA Zavarovalnica Sava z nagradnim skladom 100.000 evrov. Zaradi dežja so igralke odigrale le nekaj iger, bolj pestro pa bo danes in sredo, ko naj bi vreme omogočilo izvedbo vseh predvidenih dvobojev.

13:45

·
torek, 10. september 2024
Valter Zrinski, Mario Abram
Pomembnost občutka varnosti

Policija na območju PU Ljubljana preiskala več kot 40 odstotkov kaznivih dejanj

Na ljubljanski policijski upravi so predstavili podatke o uspešnosti preiskanih kaznivih dejanj. Pravijo, da se zavedajo pomembnosti občutka varnosti, na katerega vpliva tudi uspešna preiskava kaznivih dejanj.

13:26

·
torek, 10. september 2024
Orjaška usnjača
Redek pojav

Video: V Jadranskem morju v bližini obale naleteli na ogroženo vrsto: Če jo opazite, ostanite na varni razdalji

V Jadranskem morju so opazili želvo, ki je uvrščena na seznam ogroženih vrst.

13:18

·
torek, 10. september 2024
apple-kazen-eu
Sodba sodišča EU

Irska bo od Appla izterjala 13 milijard evrov nezakonitih davčnih ugodnosti

Sodišče EU je v dokončni odločitvi potrdilo sklep Evropske komisije, da davčne ugodnosti, ki jih je bil ameriški tehnološki velikan Apple deležen na Irskem, pomenijo nezakonito pomoč, ki jo mora ta država izterjati. Po oceni komisije naj bi Irska Applu odobrila 13 milijard evrov nezakonitih davčnih ugodnosti.

13:02

·
torek, 10. september 2024
ursula von der leyen
Kdaj srečanje Kos in von der Leyen?

Zaradi Slovenije prestavljena predstavitev komisarske ekipe

Najprej je bila predstavitev sestave prihodnje Komisije v Evropskem parlamentu načrtovana za sredo, zdaj pa je preložena na prihodnji torek, saj Slovenija še ni zaključila postopka imenovanja komisarske kandidatke.

12:45

·
torek, 10. september 2024
evri
Hrvaško Zagorje

Foto: Neznanci razstrelili bankomat, denar je razneslo po ulici

Incident se je danes zjutraj pripetil v Oroslavju na Hrvaškem. Policijska preiskava dogodka še poteka, prav tako lov za osumljenci.

12:19

·
torek, 10. september 2024
panični napad, napad panike
Tesnoba in strah

Duševno zdravje: Vaš odziv na neprijetno situacijo je tisti, ki sproži stisko

Se vam kdaj zgodi, da v nekem trenutku preprosto otrpnete? Da vam možgani zablokirajo in nič ne morete? Imate občutek, da kar naenkrat ne morete več dihati, in se vam zdi, da se boste zadušili?

12:11

·
torek, 10. september 2024
migranti, primorska, policija
Vinica

Tihotapec z migranti bežal pred policisti in trčil v gostilno

Na območju Vinice je 27-letnik, ki je v vozilu prevažal devet državljanov Sirije, zjutraj poskušal pobegniti policistom. Njihovih znakov, naj ustavi, ni upošteval. S pospešeno hitrostjo je nadaljeval vožnjo v naselje, kjer je izgubil oblast nad vozilom, trčil v gostinski lokal in poskušal peš pobegniti.

12:11

·
torek, 10. september 2024
Mladinsko_Inga_Remeta_Lo_res_005
Zanimivosti

Nova sezona, novi izzivi

Novo sezono začenjamo z novim vodstvom, saj je funkcijo vršilke dolžnosti direktorice 5. avgusta prevzela Inga Remeta, ki prihaja iz Gledališča Glej. Inga Remeta je priznana in predana kulturna menedžerka z bogatimi izkušnjami s področja sodobnih uprizoritvenih umetnosti, ki jih bo s svojo vizijo in energijo vnesla tudi v Mladinsko.

11:50

·
torek, 10. september 2024
čoln ladja pristanišče dubrovnik
Grenka izkušnja

Turistom v Dubrovniku poskušali zaračunati dvakrat več, ostali brez varščine in dobili celo kazen

"Pozivam vas, da objavite ta incident in pomagate pri širjenju zavedanja o teh nepoštenih praksah. Pomembno je zaščititi druge pred tem, da postanejo žrtve takšnih goljufov," pravi nemški turist, ki se je iz Dubrovnika vrnil jezen in razočaran.

11:49

·
torek, 10. september 2024
reševalni pas
Predlog

Kar 500 evrov kazni za voznike, ki ne vzpostavijo reševalnega pasu

Čeprav se vozniki na avtocesti ob zastojih vse pogosteje pravilno razvrstijo in ustvarijo reševalni pas, se to še vedno dogaja.

11:12

·
torek, 10. september 2024
Sentjakobsko_Abonma 24_25_MOBILNI CELOSTRANSKI_320 x 480pix_novi 1-01
Kultura

Stopite v svet, kjer vsaka zgodba šteje! V Šentjakobsko gledališče Ljubljana!

Vstopite v svet, kjer domišljija nima meja, kjer vsaka predstava odpira novo poglavje, in kjer lahko za trenutek postanete del čarobne igre, ki jo ponuja Šentjakobsko gledališče Ljubljana.

10:54

·
torek, 10. september 2024
vrhovno sodišče, okrožno sodišče
Poskus uboja

Darko z nožem nad babico, ker ga je preganjal Satan; zdravil se bo s prostosti

Na ljubljanskem okrožnem sodišču so 41-letniku, ki je novembra lani v hiši na Rakovi jelši z nožem zabodel svojo 89-letno babico, so v ponedeljek izrekli varnostni ukrep obveznega psihiatričnega zdravljenja, ki bo potekalo s prostosti. Kot poročajo časniki, bo pod nadzorom.

10:49

·
torek, 10. september 2024
napoved padavin, 13.9.2024
Četrtek in petek

Hladni zrak se bliža Sloveniji. Snežna meja se bo z ohladitvijo spuščala

Prva osvežitev v tem tednu je poskrbela, da v petek ne bo pretiranega šoka, ko se bo shladilo še za približno 10 stopinj Celzija.

10:30

·
torek, 10. september 2024
starejša ženska, denar
Nečloveška zakonodaja

Po sinovi smrti je država od Helge terjala 11 tisočakov, ki bi po njenem morali ostati vnukinji

Po sinovi smrti je Helga S. zgrožena. Dunajčanka mora namreč socialni službi (MA40) vrniti 11 tisoč evrov oziroma denarno nadomestilo, ki ga je sin prejemal v času, ko ni mogel najti dela.

10:27

·
torek, 10. september 2024
reševalci grs gorski reševalci
Reševalna akcija

Foto: Ko so imeli eno od zadnjih možnosti, da bi jih pobral helikopter, so zaslišali stavek

Gorski reševalci GRS Bohinj so se na družbenem omrežju Facebook oglasili še z eno zgodbo s srečnim koncem tako za ponesrečenko kot njihove člane. V njej pa se med drugim sprašujejo, ali lahko tudi za reševanje v gorah kdaj rečemo, da je bil to pravi trenutek.

10:00

·
torek, 10. september 2024
dm Šubičeva  - Photo Nejc Pernek-102
Zanimivosti

DM za vas odpira novo poslovalnico v centru Ljubljane

9. 9. smo na Šubičevi ulici 1, v Ljubljani odprli vrata nove dm prodajalne. Destinacija v centru mesta ponuja celovito, kvalitetno in ugodno ponudbo širokega asortimana za vaše vsakodnevne lepotne, negovalne, gospodinjske in prehranske navade.

09:54

·
torek, 10. september 2024
računovodja
Pojasnilo

Nekatere razburila skoraj 23.000 evrov bruto visoka plača na CSD Maribor. Preverili smo, kakšna je resnica

Na lokalnem spletnem portalu so pred dnevi razburili z objavo domnevnega seznama plač v javnem sektorju.

09:47

·
torek, 10. september 2024
potres
Okoli 8.30

Območje Zenice v BiH stresel močnejši potres, čutili so ga tudi na Hrvaškem.

Potres z magnitudo 3,5 je danes zjutraj okoli 8.30 vznemiril državljane Bosne in Hercegovine, čutili so ga tudi na Hrvaškem

09:26

·
torek, 10. september 2024
dostavljalci-hrane, wolt
necenzurirano.si

Varuh konkurence nad Wolt zaradi nedovoljenih poslovnih praks

Zakaj varuh konkurence preverja delovanje Wolta na slovenskem trgu?

09:21

·
torek, 10. september 2024
jennifer-lopez
Intimen pogovor

Foto: Po ločitvi Jennifer Lopez ujeli v družbi Affleckovega najboljšega prijatelja

Jennifer Lopez so ujeli med zaupnim pogovorom z Mattom Damonom, dolgoletnim prijateljem Bena Afflecka, s katerim se je Lopez pred kratkim že drugič razšla.

08:29

·
torek, 10. september 2024
pes
V Avstriji

Pes večkrat ugriznil in poškodoval mimoidoče, na dogajanje se je odzvala občina

Na avstrijskem Štajerskem je v težave, ki so jih zaradi štirinožnega kosmatinca imeli prebivalci na območju občine Seiersberg-Pirka posegel župan, ki je lastnici psa odredil ograditev celotnega posestva. Ta se z njim ni strinjala in se je odločila poiskati pravico na sodišču.

08:00

·
torek, 10. september 2024
Sebastian
Pravo zdravilo

Pevec Sebastian si je našel posebno psihoterapijo

Pevec in plesalec Sebastian je že pred leti našel svojo različico psihoterapije, s katero ohranja mir v sebi.

07:41

·
torek, 10. september 2024
Harvey Weinstein
Harveyja Weinsteina

Nekdanjega filmskega producenta namesto na sodišče odpeljali na nujno operacijo srca

Nekdanjega filmskega producenta Harveyja Weinsteina so v ponedeljek prepeljali iz newyorškega zapora v bolnišnico na nujno operacijo srca. Njegov tiskovni predstavnik je sporočil, da se po operaciji počuti bolje. Weinstein bi moral ta teden znova na sodišče, kjer tožilstvo pripravlja novo obtožnico zaradi spolnih zločinov.

07:25

·
torek, 10. september 2024
ana petrič
Pogovor

Novi izzivi srčne Ane Petrič

Ko je Ana Petrič, Slovenka leta po izboru revije Jana izgubila službo, ni jokala in se smilila sami sebi.

07:04

·
torek, 10. september 2024
459028767_17976349823760200_8576481768652570582_n
Razmočen teren

Foto: Močno deževje po državi povzročalo težave, podrta drevesa poškodovala avtomobile

Močno deževje je včeraj po državi povzročilo nekaj nevšečnosti. Predvsem se je zaradi razmočenega terena podrlo več dreves, ta pa so poškodovala tudi štiri vozila. Nekaj poplav je povzročila tudi meteorna voda. V občini Tolmin sta v reki Soči pri naselju Kamno zaradi visokega vodostaja obtičala dva ribiča, ki so ju reševalci nepoškodovana rešili.

06:52

·
torek, 10. september 2024
James Earl Jones
V 94. letu

Umrl igralec James Earl Jones, ki je posodil glas Darthu Vaderju

V ameriški zvezni državi New York je v ponedeljek v 94. letu starosti umrl ameriški igralec James Earl Jones, je po navedbah televizije CNN sporočil njegov agent Barry McPherson. Temnopolti igralec je med drugim znan po tem, da je svoj globoki glas posodil likom Dartha Vaderja v Vojni zvezd in Mufase v Levjem kralju.

06:34

·
torek, 10. september 2024
čakalnica zdravnik zdravstvo pregled
V veljavi novela zakona

Od danes spremembe glede napotnic. Kaj bo drugače?

Na podlagi novele pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja, ki je bila decembra objavljena v uradnem listu, se z današnjim dnem uveljavljajo spremembe glede napotnic. Po novem je omogočena izdaja napotnic, ki bodo veljale do zaključka zdravljenja.

06:29

·
torek, 10. september 2024
praznik
Prazniki

Leto 2025 bo s prostimi dnevi bolj skromno

V letu 2025 bo v Sloveniji skupno deset dela prostih dni.

06:25

·
torek, 10. september 2024
Benjamin Šeško
Liga narodov

Šeško po hat-tricku: "Šlo je skozi, situacija se je dobro iztekla in enostavno lep zadetek"

Slovenska moška nogometna reprezentanca je v drugi tekmi skupine 3 lige B v ligi narodov v Stožicah premagala Kazahstan s 3:0 (2:0). Slovenske nogometaše naslednja tekma proti Norveški čaka v naslednjem reprezentančnem ciklu, ko bodo 10. oktobra gostovali v Oslu.

06:13

·
torek, 10. september 2024
Grammer
Težave v Volkswagnu

Kako »megakriza« v avtomobilski industriji vpliva na Slovenijo

Projekcija nemških težav je že dlje opazna in zaznavna pri slovenskih dobaviteljih v avtomobilski industriji. Kar nekaj podjetij iz podravske regije je moralo odpuščati.

05:26

·
torek, 10. september 2024
horoskop, znamenje, bik
Astronapoved

Horoskop za torek: obilje priložnosti za bike

Sonce je v devici, Luna je v strelcu, pravijo poznavalci.

10. 9. 2024