Uživajte kakav!
Tudi kakav je eno izmed superživil. Preverite, zakaj ga je vredno dnevno umestiti na svoj jedilnik.

Poln antioksidantov
V kakavu je dvakrat več antioksidantov kot v rdečem vinu, trikrat več kot v zelenem čaju in precej več kot v česnu ali gozdnih sadežih
Povečuje koncentracijo
Če v svojo prehrano vključite več kakava, se bo to pozitivno poznalo na vašem kognitivnem zdravju. Kakav namreč povečuje koncentracijo in zmožnost pomnjenja.
Vir železa
Kakav je vir železa, ki je eden najpomembnejših mineralov, brez katerega naše telo ne more delovati. Železo med drugim nevtralizira strupe, gradi kosti in skrbi, da ostanejo trdne ter zmanjšuje občutljivost na bolečino.
Vir vlaknin
Kakav vsebuje veliko vlaknin, ki so nujne za nastanek novih encimov.
Pravi ali presni kakav (ang. cacao) je surov, kakav v prahu (ang. cocoa) pa obdelan – zmeljejo ga v pasto, ki ji odstranijo maščobo, preostanek pa ponovno zmeljejo v fin prah. Ker je v pravem kakavu več kakavove maščobe, je zato tudi bolj grenkega okusa.
Ko kupujete temno čokolado, izberite tisto s kar najvišjo vsebnostjo kakava. Pozorni morate biti tudi na način obdelave kakava. Izbirajte kakav in njegove izdelke, ki so narejeni s postopkom hladnega stiskanja: toplota ne preseže 40 stopinj Celzija, pri tem pa se lahko ohrani hranilna vrednost kakava (antioksidanti, flavonoidi, minerali, teobromin …).
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se