Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

To je skrivnost dobrega kuhanega vina


A. S.
7. 12. 2017, 15.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Dodajte mu to začimbo, pa bo ta priljubljeni topli napitek še okusnejši!

kuhano vino1.jpg
Profimedia
Kuhanemu vinu dodajte nekaj zrnc popra in bo še boljše.

Če ne zaradi drugega, je zimski čas odličen vsaj za dobro kuhano vino. Ga kdaj pripravite sami? Pa se vam morda zdi, da ni čisto pravega okusa, da mu nekaj manjka in da bi lahko bil še boljši? Odkrivamo vam majhno skrivnost, ki bo vašemu kuhanemu vinu prinesla popolnost okusa!

Kako pripraviti kuhano vino?

Potrebujete rdeče vino, da, res je, četudi smo vajeni, da kuhamo belega, je veliko okusnejše rdeče. Potrebujete še nekaj nageljnovih žbic (imenujemo jih tudi klinčki), košček cimetove skorjice ali nekaj ščepcev cimeta v prahu, kozarček vode (ali pa tudi ne), sladkor po okusu in sok ene pomaranče. In skrivna sestavina, ki okus še izboljša - črni poper v zrnju!

v posodo nalijte vino, dodajte vse ostale sestavine razen soka pomaranče in kuhajte. Pomešajte. Zavreti ne sme! Ko je vino vroče, ga odstavite, dolijte sok pomaranče, premešajte, nato pa precedite in nalijte v skodelice.

Velja zmernost in dobra družba!

cloud

Trenutno

12 °C

Oblačno

petek, 9. 5

Oblačno

8 / 15 °C cloud

sobota, 10. 5

Delno oblačno

7 / 18 °C cloud-sun

nedelja, 11. 5

Delno oblačno

6 / 19 °C cloud-sun

7-dnevni obeti


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.