
Zakaj so ribe v poletnih mesecih najboljša izbira?
Strokovnjaki za prehrano svetujejo, da čim večkrat na svoj jedilnik dodamo ribe. Zakaj?

V poletnih mesecih na naših krožnikih že zaradi vročine prevladuje bolj lahka hrana. Strokovnjaki za prehrano svetujejo, da v teh vročih dneh pijemo zadosti vode, jemo zeleno zelenjavo, paradižnik, uživamo sezonsko sadje, tudi limono. Glede mesa pa so si enotni, da so ribe ena boljših izbir. Zakaj so ribe tako priporočljive, smo vprašali strokovnjakinjo za zdrav način življenja Minko Gantar, avtorico knjige Ko imajo hormoni žur. Pojasnila je:
"Vem, da vsi govorimo, jejte več rib. Vendar so res pomembne, ker vsebujejo tako beljakovine, ki so gradniki novih celic – beljakovine pripomorejo k obnovi telesa. Poleg tega pa so bogate z omega 3 maščobno kislino, ta pa je ključne za zdravje srca in ožila. Omega 3 maščoba iz rib pomaga pri obnovi veznih tkiv, deluje proti tihim vnetjem in pomaga pri čilosti možganov."
Preberite tudi
Najbolj brano
Trenutno
6 °C
Oblačno
torek, 18. 3
Jasno
sreda, 19. 3
Jasno
četrtek, 20. 3
Jasno
7-dnevni obeti