
Prednosti kuhanja na sopari
Preverimo, kako kuhati na sopari in zakaj je takšna priprava jedi zdrava ...

Kuhanje v sopari, ali soparjenje je že dolgo poznan način priprave jedi. Za soparjenje ne potrebujemo posebne opreme (čeprav obstajajo posebni gospodinjski aparati), temveč le mrežico ali cedilo, ki jo postavimo nad vodo ali juho. V mrežico naložimo sestavine, vse skupaj pokrijemo in pustimo, da se počasi kuha. Pri soparjenju se živila kuhajo na nižji temperaturi (okoli 80 stopinj) in zato ohranijo več vitaminov in mineralov, ohranijo pa tudi vitamine in minerale, ki bi se drugače raztopili v vodi. Soparjena hrana je privlačnejša tudi na pogled, saj bolje obdrži obliko, teksturo in barvo. Še posebej primerne za soparjenje so nežne sestavine, na primer zelenjava in ribe.
Preberite tudi
Trenutno
9 °C
Deževno
torek, 11. 3
Deževno
sreda, 12. 3
Deževno
četrtek, 13. 3
Oblačno
7-dnevni obeti