Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Prednosti kuhanja na sopari


V.S.
15. 11. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Preverimo, kako kuhati na sopari in zakaj je takšna priprava jedi zdrava ...

Profimedia
Ali hrano soparite?

Kuhanje v sopari, ali soparjenje je že dolgo poznan način priprave jedi. Za soparjenje ne potrebujemo posebne opreme (čeprav obstajajo posebni gospodinjski aparati), temveč le mrežico ali cedilo, ki jo postavimo nad vodo ali juho. V mrežico naložimo sestavine, vse skupaj pokrijemo in pustimo, da se počasi kuha. Pri soparjenju se živila kuhajo na nižji temperaturi (okoli 80 stopinj) in zato ohranijo več vitaminov in mineralov, ohranijo pa tudi vitamine in minerale, ki bi se drugače raztopili v vodi. Soparjena hrana je privlačnejša tudi na pogled, saj bolje obdrži obliko, teksturo in barvo. Še posebej primerne za soparjenje so nežne sestavine, na primer zelenjava in ribe.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.