Resnica o živilih, ki naj bi zdravila rakava obolenja
O številnih živilih je moč zaslediti, da naj bi zdravila rakava obolenja. Pa si lahko rakavi bolniki z njimi resnično pomagajo?

Rakava obolenja naj bi zdravila premnoga živila, kot so denimo zeleni čaj, cimet, turmerik, aloe vera itd. Pa je temu res tako? ''Na žalost ni nobenih dokazov, ki bi za katerokoli živilo trditve o zmanjševanju tveganja za nastanek rakavih obolenj potrjevale,'' pravijo na Zvezi potrošnikov Slovenije in dodajajo, da so super živila sicer zelo zdrava izbira, vendar se je potrebno zavedati, da z enim samim živilom ne moremo zmanjšati tveganja za nastanek raka.
''Tudi prehranskim dopolnilom, ki vsebujejo visoke količine vitaminov, mineralov in antioksidantov, oglaševalci radi pripisujejo preventivno delovanje za zmanjšanje tveganja za raka, vendar za te trditve ni znanstvenih dokazov, da držijo. Za zmanjšanje tveganja je najbolje, da se držimo pravila zdravega prehranjevanja, jemo veliko zelenjave in sadja (več surovega kot kuhanega), povečajmo vnos vlaknin, vzdržujmo zdravo telesno maso, alkoholne pijače pa uživajmo v zmernih količinah.''
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
